Demirbay ostaje u Njemačkoj

Arsenal izvisio, Apotekari ukrali "novog Ramseyja"! · Zvanično

Aaron Ramsey će po završetku sezone napustiti Arsenal i pridružiti se svom novom klubu, Juventusu.

Arsenal će tako izgubiti izuzetno važnog igrača, a svjesni su toga i čelnici ovog kluba. Već odavno se zna da Ramsey naredne sezone neće biti član Arsenala, pa su na Emiratesu krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Imena nekolicine veznjaka su se dovodila u vezu sa Arsenalom, dok se kao "favorit" za transfer na Emirates izdvojio Kerem Demirbay.

Špekulisalo se da je Arsenal spreman isplatiti Hoffenheimu otkupnu klauzulu Kerema Demirbaya u iznosu od 25 miliona eura i dovesti ovog 25-godišnjeg njemačkog veznjaka turskog porijekla na Emirates.

Ipak, Kerem Demirbay ovog ljeta sigurno neće na Emirates.

Bayer Leverkusen je "ukrao" sjajnog veznjaka, a danas su Apotekari i zvanično saopštili da je Demirbay potpisao petogodišnji ugovor sa klubom sa BayArene.

Hoffenheim je od prodaje svog veznjaka zaradio oko 30 miliona eura, a on će se novom klubu priključiti po okončanju tekuće sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Demirbay je ove sezone odigrao 24 meča za Hoffenheim u Bundesligi, postigao je četiri gola i upisao osam asistencija.

Demirbay je u prošlosti nosio dresove omladinskih selekcija Turske, ali je prije dvije godine debitovao za A reprezentaciju Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.