Kreće čistka u Arsenalu: Emery se želi riješiti cijele jedne postave!
Topnici su sa tri poraza u posljednje četiri utakmice praktično ostali bez Lige prvaka

Arsenal troši ogroman novac na plate svojih nogometaša

Kreće čistka u Arsenalu: Emery se želi riješiti cijele jedne postave!

S. Pašalić

Arsenal će po svemu sudeći ostati i treću sezonu zaredom bez Lige prvaka.

U vrijeme kada je Arsen Wenger vodio ovaj tim to je bilo nezamislivo, ali čini se da su došla neka nova teška vremena za Topnike, a neko će morati snositi i posljedice za neuspjeh ovog kluba.

Kako stvari stoje trener Unai Emery bi trebao ostati i naredne sezone na klupi Arsenala, ali neki igrači će se naći na meti upravo Emeryja.

Nekoliko je igrača u Arsenalu koji imaju astronmske plate, a s obzirom na ono što su pokazli ove sezone čini se da bi se upravo oni mogli naći prvi na transfer listi.

Aaron Ramsey se već oprostio od Emiratesa i odlazi u Juventus, a Petr Cech odlazi u penziju nakon ove sezone.

Dannyju Welbecku ugovor ističe na kraju sezone, a samo na njima trojici Arsenal će uštediti milion funti mjesečno koje su išle na njihove plate.

Juventusov igrač Stephan Lichtsteiner odlazi jer mu Arsenal nije odlučio aktivirati klauzulu te mu produžiti ugovor na još godinu, a već se traže kupci za Carla Jenkinsona i Mohameda Elnenyja.

Također, Arsenal se svim silama želi riješiti Shkodrana Mustafija i Henrikha Mkhitaryjana koji zarađuju 180 hiljada funti sedmično.

Mesut Ozil je najplaćeniji igrač Topnika sa sedmičnom platom od 350 hiljada funti, a iako bi ga se Arsenal želio riješiti, to baš i neće biti lako s obzirom da Ozil ne razmišlja o odlasku, a osim toga nema baš previše zainteresovanih klubova koji bi ga željeli dovesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Calum Chambers i Emiliano Martinez su na posudbi i tek kada se vrate će se odlučivati i o njihovoj sudbini, a Emery nije bio zadovoljan sa Denisom Suarezom koji je stigao na posudbu te će se on vratiti u Barcelonu.

Arsenal želi sa ovim rezovima napraviti budžet za transfere i plate pet igrača koje planiraju dovesti. Prvi od njih je Nicolas Pepe iz Lyona kojeg Topnici već dugo žele dovesti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJAA___
Uvjek su imali steasna imena poput Iwobya, Diabya, Chambers, Holding, Guendenozi, bla bla bla..kao drugo, novinarcicu, Nicolas Pepe igra u Francuskoj, ali za Lille, nikako za Lyon..ali hajde, vjerovatno si fan Arsenala, pa si vjecito zbunjen..
2 0
teddy sheringham
Jaka imena baš...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije