EPA

Nakratko će prekinuti mirovinu

Legendarni Emir Spahić ponovo na terenu

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić nakratko će prekinuti igračku mirovinu.

Posljednji angažman Spahić je imao u Hamburger SV-u iz kojeg je potjeran u zimu 2017. godine, a iako se od tada njegovo ime dovodilo u vezu s nekoliko klubova, na kraju je ovaj nekada sjajni defanzivac odlučio da se povuče iz fudbala. 

O Spahiću se danas rijetko što može čuti ili pročitati, opredjelio se za miran i porodični život u Dubrovniku, gdje je u međuvremenu odlučio da zaigra futsal, i to profesionalno.

Tu vijesti je, naime, plasirao Dubrovački list koji je objavio da se Spahić vraća iz fudbalske penzije i da će u finišu prvenstva Hrvatske nastupati za tim po imenu Square koji se bori za naslov prvaka.

"Hvala Spahiću..."

Potvrdio je to i predsjednik dubrovačkog futsal kluba Željko Raguž.

"Želio bih se zahvaliti Emiru Spahiću koji se unatoč tome što je pošao u mirovinu odazvao mom pozivu da s MNK Square nastupi u odlučujućoj utakmici polufinala Hrvatske u futsalu koja će se odigrati sutra u Vrgorcu", kazao je Raguž.

Da se Spahić (38) vrlo dobro snalazi na parketu moglo se vidjeti i kada je 2017. godine nastupao na popularnom splitskom turniru 'Četiri kafića', koji tradicionalno okupi brojna poznata imena iz svijeta fudbala, poput Kranjčara, Rakitića, Pranjića... Čak se iskazao i u golgeterskoj ulozi, što možete vidjeti i u videozapisu na kraju samog teksta.

Kroz bogatu igračku karijeru Spahić je nastupao za Hamburger SV, Bayer Leverkusen, Sevillu, Anzhi, Montpellier, Lokomotiv, Torpedo, Shinnik, Zagreb, GOŠK iz Dubrovnika, a bio je i član Čelika.

Za reprezentaciju BiH je odigrao ukupno 94 utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.