EPA

Hadžić neće ostati

Mandarić dovodi poznato ime na klupu Olimpije

Iako Milan Mandarić već neko vrijeme najavljuje da bi mogao napustiti Olimpiju, očito nije sasvim siguran u taj potez.

Uprkos špekulacijama Mandarić već ima planove za narednu sezonu. S obzirom da će Olimpija teško odbraniti naslov, ovaj biznismen uveliko kuje planove za narednu sezonu u kojoj želi vratiti trofej na Stožice, a bit će promjena i u igračkom i stručnom kadru.

U ovom trenutku nije poznato koja imena bi mogla stići na Stožice, ali je sigurno da Safet Hadžić neće ostati trener i da bi na njegovo mjesto moglo doći prilično poznato ime.

Kako prenose mediji iz Slovenije, uključujući i Nogomaniju, u narednoj sezoni Olimpiju bi mogao voditi Slavoljub Muslin pod čijim je vodstvom Srbija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Sa poslom u Sloveniji se 65-godišnji stručnjak i ranije dovodio u vezu, u nekoliko navrata ga je Mandarić pokušavao da dovede, a bio je u igri i za selektora te zemlje.

Muslin bez angažmana

"Mandarić je u vrlo dobrim odnosima sa Muslinom i bit će zanimljivo za vidjeti hoće li ga uspjeti nagovoriti da preuzme Olimpiju", pišu Slovenci.

Olakšavajuća okolnost okolnost po Mandarića je to što je Muslin bez angažmana otkako je u februaru poslije 14 utakmica dobio otkazu u Al-Feihu iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Nije tajna da Muslin prethodnih sedmica dobija ponude iz još nekoliko zemalja, uključujući i Armeniju, gdje ga želi tamošnji šampion Alashkert s čijim je čelnicima već održao sastanke.

U bogatoj karijeri srbijanski stručnjak je, između ostalog, vodio Bordeaux, Lens, Crvenu zvezdu, Lokomotiv, Krasnodar, Lokeren, Standard, Amkar, Anorthosis, Levski...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.