Kobiljar raskinuo ugovor: "Nije ispalo onako kako sam očekivao"
Foto: NK Olimpija Ljubljana

Od danas slobodan igrač

Kobiljar raskinuo ugovor: "Nije ispalo onako kako sam očekivao" · Intervju

Bivši mladi reprezentativac BiH Rijad Kobiljar od danas je i zvanično slobodan igrač.

U posljednjih godinu dana Kobiljar se vodio kao igrač Olimpije, međutim u redovima tima iz Ljubljane se nije naigrao, nastupio je tek na jednoj utakmici, pa se raskid nametnuo kao najbolje rješenje.

Epizodu u Olimpiji ovaj 22-godišnji igrač sredine terena danas gleda kao veliku školu, napredovao je, kaže nam, mnogo kao igrač, ali ne krije da žali što nije dobio priliku da pokaže koliko može.

"Danas sam zvanično potpisao raskid ugovora. Dogovorili smo se još prošle sedmice, ali sada je to konačno završeno. Epizoda u Olimpiji se nije baš bila onakva kakvu sam priželjkivao, igrao sam veoma, veoma malo, međutim razlozi su prilično nefudbalski. Ne bih sad baš detaljno ulazio u cijelu tu priču, jer su ljudi iz Olimpije prema meni bili veoma korektni. Od predsjednika, direktora..., pa nadalje. Nadao sam se prilici, nisam je dobio, ali šta je tu je. Ovo gledam kao jednu školu, bilo je pozitivnih i negativnih stvari. Trenirali su me pritom vrhunski treneri, sarađivao sam s odličnim igračima i mogu reći da sam napredovao", kazao je Kobiljar na početku razgovora za SportSport.ba.

Možda je i do njega, ali...

"Ko zna, možda i moje fudbalske kvalitete nisu dostojne Olimpije, ali opet ne mogu to priznati i u to me ne može niko ubijediti. Odigrao sam nekoliko prijateljskih utakmica, vrlo korektno, pa kako da nisam zaslužio barem priliku neku. Ovako sam odigrao desetak minuta za sezonu..."

Usporedio je Premijer ligu BiH sa slovenačkom.

"Liga nije ništa kvalitetnija od naše, ali je više cijenjena, praćenija je i uz to su uslovi na jednom višem nivou. U Sloveniji ako odigraš jednu sezonu dobro, odmah dolaze ponude, igrači se prodaju za vrlo dobar novac, dok kod nas baš i nije tako. Međutim, ko se u našoj ligi dokaže taj može igrati bilo gdje, to je rekao i Luka Modrić, i uistinu je tako. Nigdje u svijetu nema talenata kao kod nas i toliko igrača što su tehnički potkovani."

U proteklom periodu se povezivao s Wislom iz Krakowa, no na konkretnu ponudu i dalje čeka.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Treniram s privatnim trenerom, vjerujem kako ću koliko-toliko spremno dočekati epizodu u novom klubu i da neću puno zaostajati za ostalim igračima. Ponuda konkretnih baš i nema, pretežno se to svodi na interesovanja, ali ne sumnjam da će biti ubrzo. Dotad sam u Ljubljani, strpljivo čekam...", poručio je Kobiljar na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Metropoljac
Ni prvi ni posljednji koji se zaletio otići vani prije nego što se dokazao u Premijer ligi BiH
3 0
zokora
Propast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi