Hoeness smatra da će Bayern na kraju ipak osvojiti naslov prvaka Njemačke

VAR je danas spriječio veliko slavlje navijača Bayerna

Predsjednik Bayerna ljut kao ris nakon utakmice: Takozvani ofsajd je šala godine!

S. Pašalić

Bayern je danas u 33. kolu Bundeslige odigrao samo 0:0 na gostovanju kod Leipziga.

Bavarci su odigrali nešto lošije u prvom poluvremenu i domaći su čak imali i nekoliko prilika da dođu do vodstva, a onda je Bayern u nastavku zaigrao puno bolje.

U 50. minuti Bayern je stigao do vodstva kada je Goretzka pogodio za 1:0, ali je glavni sudija Grafe poništio taj gol na asistenciju VAR-a.

Na ponovljenom snimku se vidjelo da se bukvalno radilo o milimetrima te je tako Bayern propustio priliku da riješi sve dileme oko prvaka u ovom kolu.

U posljednjem kolu Bavarci će na Allianz Areni ugostiti Eintracht Frankfurt i potreban im je bod u toj utakmici da bi osigurali naslov prvaka.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness je nakon utakmice bio bijesan zbog odluke koja je uslijedila na asistenciju VAR-a, te ju je nazvao "šalom godine"

"Takozvani ofsajd je šala godine, to nije bila jasna pogrešna odluka, VAR je tu da ispravi jasne pogrešne odluke. Bili su u liniji", rekao je Hoeness nakon utakmice.

"Moj bijes dolazi samo zbog novinara i ja ću biti opušten u narednih nekoliko dana. Ako budemo igrali kao što je to bilo danas, neće biti nikakvih problema. Dobro ću spavati u narednih šest ili sedam dana", dodao je Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoeness također nije bio sretan kada su ga novinari upitali o potencijalnom transferu Timo Wernera u Bayern.

"Vas uvijek interesuje sve osim nogometa, pa ako iduće sedmice neki pas čuvar ugrize svog pastira, to će vam biti važnije od nogometa", zaključio je Hoeness.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.