Bayern propustio veliku priliku, odluka o prvaku u posljednjem kolu
Leipzig je pružio dobar otpor Bayernu i odgodio odluku o prvaku

Navijači Borussije i dalje imaju nadu

Bayern propustio veliku priliku, odluka o prvaku u posljednjem kolu

S. Pašalić, foto: EPA

U njemačkoj Bundesligi danas je odigrano osam utakmica 33. kola, a odluka o prvaku će pasti u posljednjem kolu.

Borussia Dortmund je na svom terenu ugostila Fortunu Dusseldorf i slavila sa 3:2. Domaći su poveli golom Christiana Pulišića u 41. minuti, a gosti su početkom drugog poluvremena, u 47. minuti izjednačili rezultat na 1:1.

Samo šest minuta kasnije Milioneri su ponovo stigli do vodstva kada je Delaney pogodio za 2:1. Gosti su pet minuta kasnije imali sjajnu priliku da izjednače, ali je Lukebakio promašio penal.

Borussia je od 83. minute imala i igrača više, a Mario Gotze je u 92. minuti postigao gol za 3:1. U 95. minuti Fortuna je smanjila na 3:2 kada je gol postigao Kownacki te je nakon toga mogla stići i do boda, ali su se domaći odbranili i ostalo je 3:2

Bayern je stigao na gostovanje kod ekipe Leipziga i odigrao samo 0:0. Gosti su tražili pobjedu kojom bi riješili dileme oko naslova prvaka već u ovom kolu.

Međutim domaći su pružili dobar otpor i u prvom poluvremenu su imali i nekoliko prilika da stignu i do vodstva, ali se Bayern odbranio.

U nastavku je Bayern u 50. minuti stigao do vodstva kada je Leon Goretzka postigao gol za 1:0, ali je sudija poništio ovaj gol zbog ofsajda.

Do kraja je Bayern svim silama pokušavao da stigne do gola, a najbolju priliku je imao u 89. minuti kada je Lewandowski iz slobodnog udarca pucao pored gola.

Ostalo je 0:0 pa Bayern sada ima 75 bodova, dok Borussia Dortmund ima 73 boda i Bavarci će u posljednjem kolu na svom stadionu odlučivati o naslovu prvaka.

Augsburg je na svom terenu poražen rezultatom 4:3 od ekipe Herthe, a Vedad Ibišević je za goste odigrao 82. minute.

Hannover je na svom terenu savladao Freiburg sa 3:0, a pobjedu na svom terenu je ostvario i Stuttgart protiv Wolfsburga također rezultatom 3:0.

Ermin Bičakčić je odigrao cijeli meč u porazu svog Hoffenheima na domaćem terenu od Wolfsburga sa 0:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer Leverkusen je odigrao samo 1:1 na svom terenu protiv Schalkea i tako pao na 5. mjestu te bi mogao ostati bez Lige prvaka.

Borussia Monchengladbach je ostvarila visoku pobjedu protiv Nurberga u gostima od 4:0 i upravo skočila na 4. mjesto.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi