Krovna kuća bh. fudbala obećala pomoć tuzlanskom klubu

U narednom periodu počinje modernizacija stadiona Tušanj

Admin Čaušević

Stadion Tušanj je već godinama praktično u ruševnom stanju i odigravanje utakmica je obično na ivici regularnosti. 

Međutim, nakon razgovora predstavnika FK Sloboda sa predstavnicima NFSBiH tuzlanski stadion će uskoro biti modernizovan, barem kada je rasvjeta u pitanju.

"Na sastanku je potvrđeno da će u narednom periodu uslijediti rekonstrukcija reflektora na stadionu Tušanj, sredstvima koje je obezbjedila UEFA za ukupno pet klubova Premijer lige BiH među kojima je i Sloboda. U narednom periodu izvršit će se fotometrija nakon čega slijedi rekonstrukcija i stavljanje rasvjete u funkciju klase 4 što je dovoljno za igranje evropskih utakmica", naveli su iz FK Sloboda.

Kada je u pitanju dobijanje licence za učešće u Premijer ligi naredne sezone iz NFSBiH su predstavnicima Slobode poručili da se posebna pažnja posveti potpisivanju ugovora sa fudbalerima, jer iz pogrešno forumilisanih ugovora, mogu nastati veliki problemi u procesu licenciranja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da Sloboda ove godine slavi 100 godina postojanja te da će na Tušnju gostovati zagrebački Dinamo iz krovne kuće bh. fudbala su obećali finansijsku i organizacionu podršku koja će započeti kada se uputi zvaničan protokol obilježavanja.

Inače, sastanku su ispred NFSBiH prisustvovali su Adnan Džemidžić, generalni sekretar, Elmir Pilav, direktor sektora za sport i Lejla Hamza, stručni saradnik za pravne poslove, dok su ispred FK Sloboda sastanku prisustvovali Sead Kozlić, predsjenik UO, Eduard Brandalik, podpredsjednik UO i Kemal Kurević, predsjednik Skupštine FK Sloboda.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.