U Premijer ligi je poznato sve osim jednog
FK Sarajevo je danas poražen od FK Tuzla City te Bordo klub još uvijek nije osigurao titulu prvaka

Ostala je još jedna nepoznanica

U Premijer ligi je poznato sve osim jednog

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Do kraja ovosezonskog izdanja Premijer lige ostala su dva kola, a ostala je još jedna nepoznanica kada je u pitanju najjači rang bh. fudbala. 

Dok su dileme oko putnika u Evropu i niži rang riješene još uvijek se ne zna ko će podići šampionski pehar za takmičarsku godinu 2017/2018.

Na 180 minuta prije kraja tome je najbliže FK Sarajevo. Bordo klub je danas izgubio od Tuzla Cityja te sada ima tri boda prednosti u odnosu nad Zrinjski koji je minimalnim rezultatom pobijedio Čelik.

U narednom kolu Sarajevo će dočekati Zvijezdu 09, a Zrinjski će biti domaćin Tuzla Cityju. Dakle, igrat će protiv koje su danas izborile opstanak u društvu najboljih. Za očekivati je da dva provoplasirana tima upišu pobjede što znači da bi se već naredne subote u Titovoj trebala slaviti šampionska titula.

U slučaju da Sarajevo i Zrinjski sezonu završe s istim brojem bodova titula će stići u vitrine koševskog premijerligaša. U tri međusobna duela oba tima su osvojila po četiri boda, ali je Bordo klub u prednosti zbog bolje gol-razlike (6:5) u okršajima sa Plemićima.

Kvalifikacije za Evropa ligu su na terenu osigurali Široki Brijeg i Željezničar, trenutno drže treće i četvrto mjesto, ali i bježe nedostižnih devet, odnosno šest bodova bijeljinskom Radniku. U zavisnosti od osvojenog broja bodova u posljednja dva ekipe iz Hercegovine i Sarajeva bi mogli zamijeniti pozicije.

Širokobriježani su dobili licencu za UEFA takmičenja što sa sarajevskim Plavim nije slučaj zbog čega se u Radniku još uvijek nadaju izlasku na euroscenu.

U niži rang su ispali Krupa i GOŠK. Gabeljani su se od elite oprostili u prošlom kolu, dok je prošlosezonski finalista Kupa ispao danas uprkos pobjedi nad Slobodom (1:2). "Izbacio" ih je trijumf Zvijezde 09 nad GOŠK-om rezultatom 2:1.

Zvijezda 09 i Mladost imaju po 37 bodova što je nedostižno za Krupu koja je do sada osvojila 30 bodova. Krupljani bi sezonu mogli završiti sa istim brojem bodova kao Tuzly City (36), ali je tuzlanski premijerligaš uspješniji u međusobnom duelu što znači da će Krupa naredne sezone igrati na terenima Prve lige RS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na zelenom terenu igranje u Premijer ligi naredne sezone obezbijedili su Sloboda i Čelik, ali još uvijek nisu dobili licencu za učešće u ovom takmičenju.

Inače, u najjačem rangu bh. fudbala ćemo ponovo gledati Borac koji je danas izborio promociju iz Prve lige RS, dok Velež i Olimpik u Prvoj ligi FBiH nastavljaju mrtvu trku za plasman u Premijer ligu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
F.K Sarajevo je novi prvak u inat svima !!!!!
24 0
Plavi21
Čestitke Pitarima, zasluženo. Vidimo se naredne sezone
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi