Najviše gledaoca na stadionu gdje se Premijer liga praktično i ne igra
Utakmica između Tuzla Cityja i Sarajeva je bila najgledanija u 31. kolu

Posjeta u 31. kolu (ne) očekivana

Najviše gledaoca na stadionu gdje se Premijer liga praktično i ne igra

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Do kraja Premijer lige BiH ostala su još dva kola nakon što je jučer kompletirana 31. runda najjačeg klupskog takmičenja u našoj zemlji. 

Posjeta na tribinama je bila očekivana za bh. standarde, a interesantno najdramatičniji susret i možda najkasnije postignuti gol u historiji takmičenja pratilo je svega 100 gledaoca.

Najispunjenije tribine su bile na stadionu gdje se Premijer liga praktično i ne igra. Okršaj Tuzla Cityja i Sarajeva u Banovićima posmatralo je 2.500 ljubitelja fudbala, uglavnom su to bile pristalice Bordo tima koje će na proslavu titule sačekati još najmanje sedam dana.

Suret Slobode i Krupe na stadionu Tušanj posmatralo je 1.300 uglavnom domaćih navijača, dok se na tribinama stadiona Bilino polje za vrijeme utakmice Čelik - Zrinjski nalazilo 1.000 gledaoca.

Konačno je i neki susret Radnika privukao malo više pažnje ljubitelja fudbala u Bijeljini. Meč na Gradskom stadionu protiv Željezničara posmatralo je 1.000 gledaoca.

Utakmica Mladosti i Širokog Brijega prema podacima N/FSBiH ispratilo je 200 gledaoca, dok je najslabija posjeta zabilježena u Ugljeviku.

Utakmicu Zvijezde 09 i GOŠK koju je obilježio gol domaćih u 98. minuti vrijedan opstanka u društvu najboljih uživo je gledalo svega 100 ljubitelja fudbala.

Suma sumarum, na šest stadiona jučer se okupilo 6.100 gledaoca što i nije za pohvalu obzirom da je većina mečeva imala rezultatski značaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Krupa se jučer zvanično pridružila GOŠK-u kao putnik u niži rang, dok je Željezničar pobjedom nad Radnikom na terenu osigurao izlazak na euroscenu.

U posljednja dva kola ostala je da se riješi još jedna dilema, ona najbitnija. Sarajevo ima tri boda prednosti nad Zrinjskim te će u slučaju pobjede nad Zvijezdom 09 u 32. kolu biti krunisano za novog šampiona BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramoramo
Tragedija od fudbala
7 1
AmarHZ
hajmo ispunit Koševo iduće kolo hajmo 20.000 najmanje DVI NA KOŠEVO!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije