Nisu se mjesecima čuli

Kanter putem Twittera pokušava poslati poruku svojoj majci: "Znam da ćemo se uskoro vidjeti"

Endin Čaušević

Košarkaš Portland Trail Blazersa, Enes Kanter, nalazi se u nemilosti svoje države Turske nakon što je priznao da nije fan predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Turski košarkaš našao se u centru pažnje prije dvije godine kada je otvoreno priznao da podržava lidera pokreta FETO, Fethullaha Gulena, što je neoprostivo sadašnjoj vlasti u Turskoj. Ova organizacija se u njegovoj zemlji smatra terorističkom, te je Kanteru zabranjen ulazak u Tursku.

Kanter je svoje utočište našao u Sjedinjenim Američkim Državama, a trenutno nastupa u dresu Portlanda. Njegovoj porodici je zabranjeno da komuniciraju s njim, te se već mjesecima nisu uspjeli čuti.

Zbog toga je saigrač našeg Jusufa Nurkića odlučio da preko Twittera pošalje poruku svojoj majci u nadi da će joj je neko prenijeti. Kanter je poručio da se ne treba brinuti za njega i da je siguran da će se uskoro konačno vidjeti.

"Ćao mama. Dobro mi ide. Danas je tvoj dan i sretan ti dan majki. Žao mi je što ti ne mogu pisati ili nazvati te zbog svega u Turskoj i nadam se da će ova poruka doći do tebe. Znam da si uvijek željela doći na moje utakmice i znam da će se to desiti jednog dana. Budi ponosna na svog sina jer on žrtvuje sve za slobodu i demokratiju. Reci mojim sestrama da mi mnogo nedostaju. Volim te mnogo i nadam se da si dobro. Nadam se da ćemo se vidjeti i da će taj dan doći uskoro. Ramadan mubarek, tvoja hrana mi mnogo nedostaje", poručio je Kanter svojoj majci.

On je u opisu ovog videa zamolio sve one koji ga prate da nekako pokušaju ovu poruku pokazati njegovoj majci jer on već odavno nije u mogućnosti da je kontaktira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.