EPA

Nakon Robbena i Riberyja

Bayern na kraju sezone ostaje bez još jednog fudbalera

Nakon Arjena Robbena i Francka Riberyja, na kraju sezone redove Bayerna će napustiti i Rafinha.

Iskusni brazilski fudbaler je dio Bayerna postao 2011. godine, za to vrijeme je osvojio mnoštvo trofeja, međutim eri na Allianz Areni će doći kraju po završetku sezone.

Kako u ovoj sezoni pod Kovačevim vodstvom priliku za igru dobija jako malo, Rafinha je odlučio da 'digne sidro' i na kraju sezone kao slobodan igrač potraži novu sredinu, a prema nezvaničnim informacijama, pregovore s njim vodi Flamengo.

Ukoliko se transfer realizuje, za Rafinhu bi to ujedno značio i povratak u brazilski fudbaler gdje je posljednji put igrao 2005. godine.

Rafinha je do danas za Bavarce odigrao 266 utakmica i pritom postigao šest golova uz 29 asistencija. S Bayernom je, između ostalog, šest puta bio šampion Njemačke, osvojio je pritom tri DFB Pokala, kao i Ligu prvaka i Superkup Evrope.

"Rekli su mi da će me uništiti ako odem u Bayern"

Brazilac je nedavno ispričao kako je u Bayern trebao doći i prije 2011. godine, nakon što je odigrao sjajnu sezonu u Schalkeu, ali vodstvo kluba iz Gelsenkirchena ga je uslovilo.

"Ostalo mi je šest mjeseci do kraja ugovora sa Schalkeom, a oni su mi rekli da mogu u bilo koju ekipu osim u Bayern. Ako i pomisliš potpisati s Bayernom, uništit ćemo ti karijeru, rekli su mi. Magath je rekao i grublje riječi", kazao je Rafinha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju Rafinha nije imao izbora nego da prihvati ponudu Genoe koju je nakon jedne godine naputio i otišao u Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.