Bayern ponudio 60 miliona eura za sina slavnog napadača

Čeka se odgovor iz Italije

Bayern ponudio 60 miliona eura za sina slavnog napadača

E. Škorić

U Bayernu su spremni na velike promjene ovog ljeta i bit će sasvim sigurno dosta novih imena.

Jedan od ciljeva Bayerna je i Federico Chiesa, mladi krilni igrač Fiorentine i sin nekadašnjeg asa Enriza Chiese.

Federico ima 21 godinu i već je protekle sezone pokazao da je sazrio za velike stvari, a u Fiorentini je na 46 mečeva u Seriji A postigao šest golova uz sedam asistencija, dok je u Kupu na četiri meča postigao šest i naštimao dva gola.

Radi se o igraču koji uglavnom igra po desnom krilu, s tim da može da odigra i lijevo, a po svemu sudeći u Bayernu ga vide kao nasljednika Arjena Robbena, bez obzira koliko je sada glupo reći da 21-godišnji dečko dolazi da naslijedi legendarnog Holanđanina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novinar beIN Sporta Tancredi Palmeri objavio je danas kako je Bayern ponudio 60 miliona eura Fiorentini za mladog igrača, pa ostaje da vidimo da li će ponuda Bavaraca biti dovoljna.

Naravno, Chiesa je samo jedan u nizu igrača koji su na radaru Bayerna, a njemački div najviše sada pažnje posvećuje talentovanim krilnim napadačima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi