Rafinha odlazi

Bayernov Brazilac nakon punih osam godina napušta klub · Zvanično

Fudbalski klub Bayern danas je saopštio kako će ga nakon osam godina napustiti brazilski fudbaler Marcio Rafael Ferreira de Souzda, poznatiji kao Rafinha.

Rafinha je u redove Bayerna došao 2011. godine iz Genove, a u nedavnom intervjuu je priznao kako je član Bayerna trebao postati i ranije. Ipak, prema njegovim riječima, uprava Schalkea i trener Magath su ga odgovorili od ove ideje.

"Ostalo mi je šest mjeseci do kraja ugovora sa Schalkeom, a oni su mi rekli da mogu u bilo koju ekipu osim u Bayern. Ako i pomisliš potpisati s Bayernom, uništit ćemo ti karijeru, rekli su mi. Magath je rekao i grublje riječi", kazao je Rafinha.

On je tada otišao u Genou iz Schalkea, a ubrzo je završio u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Predsjednik Genoe rekao mi je da ću u klubu biti godinu dana ili šest mjeseci i da me onda čeka transfer. Odigrao sam do decembra, a onda su mi rekli da sam prodan. Kad sam gdje, rekli su mi - Bayern!", opisao je Brazilac.

Danas, osam godina kasnije, Rafinha napušta klub i to nakon što je odigrao čak 266 utakmica i osvojio 16 trofeja. Najviše se naigrao u eri Pepa Guardiole jer je tada Philip Lahm igrao na poziciji veznog igrača. a to je otvorilo prostor Rafinhi koji je naravno bio desni bek.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.