Curry je predvodio Golden state sa 36 poena

Finale Zapadne Konferencije

Nezaustavljivi Curry vodio Warriorse do prve pobjede protiv Portlanda

S. Pašalić

Košarkaši Golden State Warriorsa su prošle noći u prvoj utakmici polufinala doigravanja slavili na svom parketu protiv Portland Trail Blazersa sa 116:94.

Blazersi su samo na početku imali par puta vodstvo, a nakon rezultata 5:4 za goste, Warriorsi su do kraja meča vodili i održavali prednost i na kraju stigli do pobjede.

Golden State je dobio prvu četvrtinu sa 27:23, a sa dobrom igrom su nastavili i u drugoj četvrtini te na odmor otišli sa vodstvom 54:45, a Steph Curry je prvo poluvrijeme završio sa 19 poena.

U trećoj četvrtini su Warriorsi još malo pojačali i stigli do najveće prednosti od 17 poena, ali Portland je uspio smanjiti zaostatak pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 77:71 za Golden State.

Domaći do kraja nisu dopustili Portlandu da napravi izneneđenje i konastantno su povećavali svoju prednost i na kraju slavili sa visokih 116:94.

Steph Curry je predvodio Warriorse do prve pobjede sa 36 poena, 6 skokova i 7 asistencija, dok je Klay Thompson dodao 26 poena.

Kod Portlanda Damian Lillard je bio najefikasniji sa 19 poena, dok su Maurice Harkless, CJ McCollum i Roodney Hood imali po 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.