Kanter putem Twittera pokušava poslati poruku svojoj majci: "Znam da ćemo se uskoro vidjeti"

Nisu se mjesecima čuli

Kanter putem Twittera pokušava poslati poruku svojoj majci: "Znam da ćemo se uskoro vidjeti"

E. Čaušević

Košarkaš Portland Trail Blazersa, Enes Kanter, nalazi se u nemilosti svoje države Turske nakon što je priznao da nije fan predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Turski košarkaš našao se u centru pažnje prije dvije godine kada je otvoreno priznao da podržava lidera pokreta FETO, Fethullaha Gulena, što je neoprostivo sadašnjoj vlasti u Turskoj. Ova organizacija se u njegovoj zemlji smatra terorističkom, te je Kanteru zabranjen ulazak u Tursku.

Kanter je svoje utočište našao u Sjedinjenim Američkim Državama, a trenutno nastupa u dresu Portlanda. Njegovoj porodici je zabranjeno da komuniciraju s njim, te se već mjesecima nisu uspjeli čuti.

Zbog toga je saigrač našeg Jusufa Nurkića odlučio da preko Twittera pošalje poruku svojoj majci u nadi da će joj je neko prenijeti. Kanter je poručio da se ne treba brinuti za njega i da je siguran da će se uskoro konačno vidjeti.

"Ćao mama. Dobro mi ide. Danas je tvoj dan i sretan ti dan majki. Žao mi je što ti ne mogu pisati ili nazvati te zbog svega u Turskoj i nadam se da će ova poruka doći do tebe. Znam da si uvijek željela doći na moje utakmice i znam da će se to desiti jednog dana. Budi ponosna na svog sina jer on žrtvuje sve za slobodu i demokratiju. Reci mojim sestrama da mi mnogo nedostaju. Volim te mnogo i nadam se da si dobro. Nadam se da ćemo se vidjeti i da će taj dan doći uskoro. Ramadan mubarek, tvoja hrana mi mnogo nedostaje", poručio je Kanter svojoj majci.

On je u opisu ovog videa zamolio sve one koji ga prate da nekako pokušaju ovu poruku pokazati njegovoj majci jer on već odavno nije u mogućnosti da je kontaktira.

Top Komentari

Dobojlija
A sto ste vi ,jebeni erdoganovci.Vise nam je Japan prijatelj nego erdogan koji se svako malo druzi sa onim picoustim vucicem,osim toga ako su nam turci prijatelji ,zasto jos nisu usvojili rezoluciju o Srebrenici,pametnom dosta.
13 1
DamirT
Zalosno da covjek ne smije svojoj rodbini pisat i vidjati ih radi jednog govnara i diktatora...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi