Predsjednik Kozlić odmah reagovao

Sloboda postigla dogovor sa prvakom Švedske · Saznajemo

Admin Čaušević, foto: Emir Dindić

U martu 2017. godine Sloboda je realizovala jedan do boljih transfera u posljednje vrijeme. Tada je tuzlansku ekipu napustio Sulejman Krpić. 

Krpić je nakon nekoliko odličnih godina na Tušnju ponovo otišao u inostranstvo, potpisao je ugovor sa AIK-om iz Štokholma.

Međutim, njegova avantura u Švedskoj nije dugo trajala te se nakon svega nekoliko mjeseci vratio u Slobodu.

Sloboda se tada obavezala da će prema klubu iz švedske prijestolnice ispuniti određene obaveze koje su nedavno došle na naplatu.

Ovih dana u Rudarsku 2 stigla je obavijest da je tuzlanski klub dužan švedskom prvaku dužan isplatiti 40.000 eura, a brzom reakcijom novog predsjednika tuzlanskog premijerligaša Seada Kozlića to je i urađeno.

Potvrdio je to u izjavi za SportSport.ba sportski direktor Slobode Ademir Smajlović.

"Tačno je da je stigla obavijest da moramo izmiriti obaveze prema AIK-u, čini mi se da se radi oko 40.000 eura i mogu reći da je predsjednik Sead Kozlić brzo reagovao i postigao dogovor s čelnicima švedskog prvaka", rekao nam je Smajlović.

Smajlović je otkrio kako bi sve obaveze prema Šveđanima trebale biti izvršene u narednih nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dio smo isplatili, a čini mi se do kraja septembra trebamo isplatiti i preostali dio", kazao je Smajlović.

U međuvremenu, Krpića su fudbalski putevi preko Irana i ekipe Tractora doveli do Grbavice. Sa 15 golova trenutno je prvi strijelac Željezničara, ali i Premijer lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.