Tabela proljetnog dijela prvenstva: Zrinjski i Sarajevo najbolji, GOŠK i Sloboda najlošiji

Premijer liga Bosne i Hercegovine

Tabela proljetnog dijela prvenstva: Zrinjski i Sarajevo najbolji, GOŠK i Sloboda najlošiji

S. Bošković

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini polako se privodi kraju, a do kraja su ostala još dva kola.

Na vrhu tabele nalazi se FK Sarajevo, s tri boda više od drugoplasiranog Zrinjskog, a tim s Koševa nada se da će da u narednom kolu pred domaćim navijačima savladati Zvijezdu 09 i tako proslaviti titulu prvaka BiH.

Pored ova dva tima u Evropu će putovati NK Široki Brijeg i FK Željezničar, dok će elitni rang napustiti FK Krupa na Vrbasu i NK GOŠK.

Ipak, tabela Premijer lige u proljetnom dijelu sezone, odnosno u posljednjih 12 kola izgleda malo drugačije.

HŠK Zrinjski je u posljednjih 12 utakmica osvojio 23 boda, dva više od rivala s Koševa koji je ukupno gledajući pokazao najviše i sasvim zasluženo se nalazi pred osvajanjem dvostruke krune.

Na trećem mjestu, kao i na kompletnoj tabeli nalazi se NK Široki Brijeg koji je u drugom dijelu sezone osvojio 20 bodova. Po bod manje od tima s Pecare osvojili su Željezničar i Radnik Bijeljina.

Sasvim solidno u drugom dijelu igrao je Čelik koji je osvojio 18 bodova, te se kratko vrijeme i borio za izlazak na evropsku scenu.

Sjajno proljeće imala su dva tima s dna tabele. FK Krupa s osvojenih 15 bodova od februara je došla veoma blizu opstanka u eliti, no u tom naumu ih je zaustavila Tuzla City. Tim kojeg s klupe predovdi Mirza Varešanović osvojio je 16 bodova i kada bi se gledao samo učinak u drugom dijelu sezone nalazio bi se u zlatnoj sredini tabele.

S druge strane i Zvijezda 09 je dobrim igrama došla do 16 bodova i tako uplovila u mirne vode pred sami finiš sezone.

Mnogo više očekivalo se od Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je na svoj konto dodala samo 11 bodova, te je tako ostala bez šansi za izlazak na evropsku scenu čemu su se potajno nadali u ovom klubu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po proljetnoj tabeli elitni rang takmičenja bi, kao i na kompletnoj tabeli, napustio GOŠK. Tim iz Gabele je u čitavoj sezoni osvoji 23 boda, no loša igra na proljeće i svega pet osvojenih bodova ih je prvo udaljilo od borbe za opstanak, a onda i matematički iz elite.

GOŠK-u bi se, po proljetnoj tabeli, u nižem rangu pridružila i Sloboda koja je najveće razočaranje drugog dijela sezone. Izabranici Zlatan Nalića u 12 odigranih utakmica igrali su ispod svih očekivanja i uspjeli su osvojiti svega deset bodova i sigurno je da se na Tušnju niko neće željeti sjećati drugog dijela ove sezone. Zahvaljujući bodovnom učinku iz prvog dijela sezone Sloboda nije niti u jednom momentu bila ugrožena, no svakako da su navijači ovog kluba u godini velikog jubileja (100 godina postojanja) očekivali mnogo više.

Kako bi izgledala proljetna tabela Premijer lige Bosne i Hercegovine pogledajte ispod: 

Pozicija Klub Broj osvojenih bodova
1. HŠK Zrinjski 23
2. FK Sarajevo 21
3. NK Široki Brijeg 20
4.  FK Željezničar 19
5.  FK Radnik Bijeljina 19
6. NK Čelik 18
7. FK Tuzla City 16
8.  FK Zvijezda 09 16
9. FK Krupa 15
10. FK Mladost Doboj Kakanj 11
11. FK Sloboda 10
12. NK GOŠK 5
Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Sloboda 10 bodova, izginuli papci da pobijede Sarajevo i od tad boda nisu uzeli.... neka da Bog da se ugasili
3 0
Terminator
E moj Nala, veze ti nemaš.Idiiiiiiiìi
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi