U narednom periodu počinje modernizacija stadiona Tušanj

Krovna kuća bh. fudbala obećala pomoć tuzlanskom klubu

U narednom periodu počinje modernizacija stadiona Tušanj

Admin Čaušević

Stadion Tušanj je već godinama praktično u ruševnom stanju i odigravanje utakmica je obično na ivici regularnosti. 

Međutim, nakon razgovora predstavnika FK Sloboda sa predstavnicima NFSBiH tuzlanski stadion će uskoro biti modernizovan, barem kada je rasvjeta u pitanju.

"Na sastanku je potvrđeno da će u narednom periodu uslijediti rekonstrukcija reflektora na stadionu Tušanj, sredstvima koje je obezbjedila UEFA za ukupno pet klubova Premijer lige BiH među kojima je i Sloboda. U narednom periodu izvršit će se fotometrija nakon čega slijedi rekonstrukcija i stavljanje rasvjete u funkciju klase 4 što je dovoljno za igranje evropskih utakmica", naveli su iz FK Sloboda.

Kada je u pitanju dobijanje licence za učešće u Premijer ligi naredne sezone iz NFSBiH su predstavnicima Slobode poručili da se posebna pažnja posveti potpisivanju ugovora sa fudbalerima, jer iz pogrešno forumilisanih ugovora, mogu nastati veliki problemi u procesu licenciranja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da Sloboda ove godine slavi 100 godina postojanja te da će na Tušnju gostovati zagrebački Dinamo iz krovne kuće bh. fudbala su obećali finansijsku i organizacionu podršku koja će započeti kada se uputi zvaničan protokol obilježavanja.

Inače, sastanku su ispred NFSBiH prisustvovali su Adnan Džemidžić, generalni sekretar, Elmir Pilav, direktor sektora za sport i Lejla Hamza, stručni saradnik za pravne poslove, dok su ispred FK Sloboda sastanku prisustvovali Sead Kozlić, predsjenik UO, Eduard Brandalik, podpredsjednik UO i Kemal Kurević, predsjednik Skupštine FK Sloboda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Zmajcek ti po razmisljanju si sam po sebi tamni vilajet.Treba i u tebe ulagat i to vise nego u Tusanj.
1 1
VelaHavle
Jos uvijek im vracaju dug kad im ono nisu dali u Europu zbog licence... ima tome 10 godina i vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi