Ministarstvo KS donijelo odluku

Sarajevu nagrada od 100.000 KM za duplu krunu!

Midhat Šljivak

FK Sarajevo nalazi se pred osvajanjem duple krune.

Bordo tim je u srijedu podigao trofej Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Širokim Brijegom sa ukupnih 3:1, a sutra će na Koševu imati šansu da osvoje prvu duplu krunu u historiji.

Tim Husrefa Musemića će eventualnom pobjedom protiv Zvijezde 09 osigurati titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a ako na kraju podignu trofej, ovaj uspjeh će biti i nagrađen.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo odlučilo je financijski nagraditi Bordo tim ako osvoji duplu krunu.

Ovo je potvrdio ministar Mirvad Kurić...

"Naše ministarstvo u kontinuitetu podržava uspješne sarajevske klubove i sportiste. Stoga će, u slučaju osvajanja duple krune, FK Sarajevo biti nagrađen sa 100.000 KM", rekao je ministar Mirvad Kurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim FK Sarajevo, u slučaju osvajanja titule adekvatno će biti nagrađen i KK Spars, koji igra finale Prvenstva BiH protiv Širokog Brijega.

Susret Sarajeva i Zvijezde 09 igra se u subotu sa početkom od 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.