Napuštaju Los Blancose

Oproštaj tačno u podne: Ugledni AS objavio listu igrača koji će posljednji put obući dres Reala

Admin Čaušević

Posljednji susret ove takmičarske godine Real Madrid će odigrati danas, tačno u podne. Kraljevi će na stadionu Santiago Bernabeu dočekati Betis. 

Mnogi fudbaleri će tokom ljeta napustiti redove Kraljeva, a ugledni AS je objavio listu od devet igrača za koje će ovaj duel biti posljednji u dresu Los Blancosa.

Od zahtjevne madridske publike koja svaki dobar potez zna nagraditi aplauzom, ali i kritikovati najmanju pogrešku danas bi se trebali oprostiti Keylor Navas, Nacho, Marcos Llorente, Dani Ceballos, Isco i Gareth Bale.

Zidane je već rekao Navasu da na njega neće računati naredne sezone, za Kostarikanda je ozbiljno zainteresovan Porto.

Regulion će biti negdje poslan na posudbu, dok Nacho i Vallejo nisu igrali po ukusu Zidanea i morat će tražiti novu sredinu.

Ceballos je još ranije otpisan, iako je na momente ove sezone pokazao da je riječ o vrlo dobrom igraču. Zidane računa na Isca, ali mu je već rekao da neće imati punu minutažu zbog čega će u slučaju dobre ponude sigurno otići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na izlaznim vratima su još Jesus Vallejo i Mariano Diaz, ali danas neće igrati. Prvi zbog suspenzije, a drugi zbog povrede. Dolazak Luke Jovića i ostanak Karima Benzeme znači odlazak Diaza.

Najveća engima je sigurno Bale. Velšanin se našao na listi pozvanih, a AS piše da je to samo iz razloga kako bi se oprostio od publike na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.