Pred Rođenim su još tri utakmice koje ih dijele od konačnog cilja.

Trener Veleža pred sutrašnje gostovanje Vitežana

Mustafa Kodro: Vitez ima nade za ostanak ali i mi imamo svoj cilj

Pred FK Velež stoje još tri prepreke do ostvarivanja konačnog cilja koji je zadan na početku sezone a to je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prvi od njih pred Rođenim je sutra, NK Vitez dolazi u Mostar sa snovima o bodovima ili bodu koji bi im bio zlata vrijedan no iz ove perspektive se to čini kao nemoguća misija za goste koji su svjesni značaja utakmice i za mostarski tim koji je sve podredio ulasku u PL.

I Mustafa Kodro svjestan je da će se tim koji se grčevito bori za ostanak u Mostaru braniti svim silama i da uspjeh neće doći bez punog angažmana njegovih nogometaša:

"Dočekujemo NK Vitez, ekipu koja ima svoju računicu oko ostanka u ligi, no mi imamo svoj cilj i put. Naši igrači su svjesni cjelokupne situacije i to je najbitnije. Iz tog razloga učinit ćemo sve da dođemo do pobjede i naš put skratimo na samo dva koraka do cilja" - rekao je za SportSport.ba trener Rođenih u odsustvu Ibre Rahimića i dodao:  -" Kao i svaki put istakao bih da će nam i sutra biti potrebna potpora naših najvjernijih navijača te ih i ovim putem pozivam da nas ponesu prema pobjedi i da na kraju zajedno slavimo ulazak u Premijer ligu" - kazao je Kodro.

Velež će Vitez dočekati sutra na svom stadionu u 17:30h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.