U srijedu se nastavlja mrtva trka za prvaka, ali i opstanak u Prvoj ligi FBiH

Uzbuđenja sigurno neće nedostajati

U srijedu se nastavlja mrtva trka za prvaka, ali i opstanak u Prvoj ligi FBiH

S. Mlaćo

Za nogometaše u Prvoj ligi FBiH nema pauze. Već u srijedu igraju se susreti 28. kola.

Lider FK Velež na svom terenu će ugostiti davljenika Viteza. Rođeni se žele novom "tricom" približiti tituli, dok gosti vode veliku bitku za opstanak i svaki bod im je zlata vrijedan.

Drugoplasirani FK Olimpik će na megdan Slavenu. U Živinicama žele napraviti iznenađenje i napraviti korak bliže opstanku, te se očekuje otvoren meč. Sarajlije ipak vjeruju da mogu dobiti sve utakmice do kraja, a uz to se nadaju kiksu Veleža.

Orašje je favorit na svom terenu protiv Igmana, dok Rudaru protiv Goražda igraju samo tri boda. Eventualni kiks donio bi velike probleme za Kakanjce na kraju sezone.

TOŠK će se svojim navijačima za težak poraza od Olimpika (1:6) pokušati iskupiti protiv Zvijezde. Radi se o derbiju kola te susretu koji bi vjerovatno mogao odlučiti ko će sezonu od ova dva tima završiti na trećem mjestu.

Loše igre u drugom dijelu sezone dovele su u neugodnu situaciju i NK Jedinstvo. Bišćani su bili hit sezone u prvom dijelu, no sada moraju savladati Metalleghe ukoliko žele mirnije dočekati posljednja dva kola.

Na drugoj strani Jajčani su na pragu opstanka u ligi i mogu igrati mnogo rasterećenije.

Čapljina je veliki favorit na svom terenu protiv Novog Travnika, dok će Bratstvo izgubljene bodove u derbiju protiv Veleža pokušati vratiti na gostovanju kod novog člana Druge lige Centar visočke Bosne.

Svi susreti igraju se od 17:30 sati.

28. kolo Prve lige FBiH:

FK Velež - NK Vitez

HNK Orašje - FK Igman

FK Rudar - FK Goražde

NK Slaven - FK Olimpik

NK TOŠK - NK Zvijezda

NK Jedinstvo - NK Metalleghe BSI

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Čapljina - NK Novi Travnik

NK Bosna - NK Bratstvo

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
Vitez dobija Veleža 1000%
0 2
starmac
Pa nije mi jasno kako ovaj portal i novinar uvjek zapocnu pricu Olimpik je siguran do kraja sa pobjedom a nada se kiksu Veleza.Okrenite vise pricu.Velez je siguran do kraja u pobjede a sve bi bilo rjeseno ako kiksa Olimpik.A upravo sad u Zivinicama gube utakmicu i pecat na kraj ove price.Mostar u srcu Velez do groba.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi