Bio je želja PSG-a, Juventusa, ali...

Dortmund oduševio navijače: Nakon Schulza i Hazarda potvrđen veliki transfer · Zvanično

Ekipa Borussije Dortmund nastavila je da oduševljava svoje navijače.

Nakon što su jučer potvrdili dolazak bočnog igrača Nice Schulza i danas krilnog fudbalera Thorgana Hazarda, klub je potvrdio još jedan transfer.

Milionerima se pridružio i 23-godišnji krilni igrač Julian Brandt koji iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Bayer Leverkusena, a bio je želja mnogih evropskih velikana.

PSG, Juventus, Atletico Madrid i brojni drugi klubovi su stajali u redu za potpis mladog Nijemca, ali on je na kraju odbrao odlazak u Dortmund.

Kako prenose njemački mediji, Milioneri su ga platili 25 miliona eura koliko je iznosila njegova otkupna klauzula, a tržišna vrijednost igrača daleko je veća i procjenjuje se skoro na 50 miliona eura.

Inače, on je ove sezone bio zaista sjajan i na ukupno 43 odigrane utakmice postigao je 10 golova i dodao 17 asistencija. On će vjerovatno biti i najveće pojačanje Milionera pred start nove sezone. 

Dortmund je osim pomenutih igrača doveo i Paca Alcacera koji je tokom ove sezone bio na posudbi iz Barcelone. On je klub koštao oko 20 miliona eura.

Klub je naravno i prodavao, a za sada je otišao Christian Pulišić i to u Chelsea za oko 70 miliona evropskih novčanica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund se ove sezone nije uspio izboriti za titulu prvaka Njemačke pored Bayerna, ali će i naredne sezone igrati Ligu prvaka što je svakako velika prednost kada se potencijalno novi fudbaleri nagovaraju na dolazak.

Svemu dodajmo i podatak da je novi fudbaler s Dortmundom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.