Jadone, pa jadna mu majka: Zbog Sancha odgođen let Borussije za London

Zaboravio pasoš

Jadone, pa jadna mu majka: Zbog Sancha odgođen let Borussije za London

Borusssija Dortmund će se suočiti sa Tottenhamom na Wembleyu u srijedu, a male probleme zadao im je vlastiti igrač.

Let Borussie Dortmund za London naime odgođen je jer je Jadon Sancho zaboravio svoj - pasoš.

Prema BBC-u, 18-godišnji Englez je shvatio da je napustio kuću bez pasoša kada je stigao na aerodrom, zbog čega su lideri Bundeslige napustili Njemačku kasnije nego što je planirano.

Sancho, koji je napustio Manchester City 2017. godine, postao je ključni igrač u Dortmundu ove sezone, postigavši osam golova za tim Luciena Favrea.

Bio je među strijelcima i tokom vikenda u domaćem remiju 3:3 protiv Hoffenheima. Nakon što su poveli nakon pola sata, daljnji golovi Maria Götzea i Raphaëla Guerreira su doveli Dortmund u vođstvo od 3:0, a onda su posjetitelji doživjeli neočekivani povratak gostiju u posljednjih 15 minuta.

Ovo, zajedno sa pobedom Bayerna od 3:1 protiv Schalkea, smanjilo je prednost Dortmunda na vrhu tabele njemačkog šampionata napet poena.

Inače, Za Sanchoa, meč na Wembleyu u srijedu će biti prvi seniorski u gradu u kojem je rođen i odrastao.

Interesantno je i to da su Spursi bili jedan od nekoliko klubova koji su pokušali potpisati ovog fudbalera prije nego što se preselio u Njemačku. Revanš u Dortmundu igra se 5. marta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi