Njemački tim zainteresovan za beka Radnika

Slaviša Radović seli u Cvajtu? · Saznajemo

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige Bosne i Hercegovine Slaviša Radović (25) karijeru bi mogao nastaviti u Njemačkoj.

Sjajni lijevi bek Radnika iz Bijeljine iza sebe ima dobru sezonu. Igrao je na visokom nivou tokom kompletne sezone, a odlični nastupi bi mu na kraju mogli donijeti i veoma zanimljiv transfer.

Kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih bijeljinskom klubu, Radović bi karijeru mogao nastaviti u njemačkoj Cvajti.

Za njegove usluge zainteresovana je ekipa Karlsruhera. Skauti ovog kluba u nekoliko navrata su gledali Radovića i izuzetno su zadovoljni onim što su vidjeli.

Karlsruher je protekle sezone igrao u 3. ligi. Sezonu su završili na drugom mjestu iza Osnabrucka i ova dva tima će naredne sezone igrati u Drugoj Bundesligi.

Svakako da bi odlazak u Cvajtu bio korak naprijed u karijeri za Radovića. Karlsruher je dobra šansa za napredak i vidjet ćemo hoće li on na kraju završiti tamo.

U sezoni kojoj se bliži kraj Radović se savršeno uklopio u sistem koji je forsirao trener Mladen Žižović pa i nije iznenađenje što se povezuje sa pomenutim klubom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone 25-godišnji lijevi bek je nastupio u 26 utakmica za Radnik i upisao je pet asistencija za saigrače.

Radnik još jednu jako dobru sezonu u Premijer ligi završava utakmicom protiv Slobode, a to bi za mnoge fudbalere ovog tima mogao biti oproštaj od dresa Radnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.