Josip Ćorluka pojačava Plemiće, Irfan Hadžić veoma blizu Bijelog Brijega

Pojačanja za Zrinjski

Josip Ćorluka pojačava Plemiće, Irfan Hadžić veoma blizu Bijelog Brijega

M. Šljivak

HŠK Zrinjski ostao je ove sezone bez naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Nakon tri uzastopne titule, Plemići su ove sezone trofej prepustili FK Sarajevo, ali u Mostaru se već uveliko spremaju za narednu sezonu, kako bi u narednoj ponovo krenuli u pohod na trofej prvaka.

Tako bi već u narednim danima ekipa Blaža Sliškovića trebala dobiti dva zaista odlična pojačanja.

Kako SportSport.ba saznaje, ekipu Zrinjskog pojačat će aktuelni igrač Širokog Brijega Josip Ćorluka (24).

Prema neslužbenim informacijama, ovaj 24-godišnji fudbaler je dogovorio sve sa viceprvakom Bosne i Hercegovine i u narednim danima bi se njegov dolazak Pod Bijeli brijeg trebao potvrditi.

Napadački dio ekipe iz Mostara vjerovatno će biti jači za sjajnog napadača Radnika iz Bijeljine Irfana Hadžića.

Hadžić je veoma blizu dogovora sa Plemićima i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti i on će od naredne sezone nositi dres mostarskog tima.

Ćorluka je ove sezone nastupio u ukupno 32 utakmice za Široki, a u Zrinjski će stići kao slobodan igrač.

Sa druge strane Hadžić iza sebe ima zaista odličnu sezonu. Posebno je impresivne partije pružao u proljetnom dijelu sezone u kojem je bio gotovo nezaustavljiv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov učinak u 33 odigrane utakmice u prvenstvu i Kupu je 10 pogodaka i četiri asistencije.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fudbaler123
Sliskovicu vrati Srdjana Vulicaa u Zrinjski momak je bombaa prosao sve vase skole i igra za drugi klub pa msm stvarno..
0 1
Humac
Dobro dovoditi igrače ali šta je sa stadionom!?Treba ga kompletno srušiti i napraviti novi.A ne krpiti postojeće ruglo pod B.Brijegom.Stadion se može samo napraviti kao poslovno,stambeno,sportski objekt uz pomoć biznismena i politike a ne kao kula u nebesima.Šta čekaju?Jesu li svjesni da su sa postojećim Ruglobrijegom rastjerali publiku i da je sve manje gledatalja na utakmicama zbog toga.Da ne govorim o blamaži u Europi da moramo zbog nekavih loža ili WC-a igrati u Širokom ili Zenici.I da ne mogu naći u čitavoj Hercegovini biznismene koji će skupiti 50 milijuna KM za novi stadion a da im se vrati to prostorima ispod tribina!?Smiješno!Iz kluba se moraju sami organizirati za projekt novog stadiona a ne čekati druge tj. politiku.Kako može Velež koji financijski ne može u istu rečenicu sa Zrinjskim?Šta će vam i Liga i Europa sa ovakvim krpotinom od Ruglobrijega!?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi