Da li će hrvatski stručnjak ostati na klupi Bavaraca?

Muller o Niki Kovaču: Nečem takvom još nisam svjedočio u životu...

Samir Mlaćo

Iako je stigao do titule prvaka sa Bayernom iz Munchena, sudbina Nike Kovača na klupi bavarskog giganta još uvijek nije određena.

Naime, odluka će vjerovatno biti donesena uskora, a u subotu je pred Kovačevim izabranicima meč finala Kupa protiv Leipziga.

Thomas Mulller ističe da je Kovaču veoma teško jer mora voditi i bitke na terenu.

"Kovač je morao izvoditi teške bitke van terena. Nečem takvom još nisam svjedočio u životu. Ova sezona je vjerovatno bila najturbulentnija otkakao sam profesionalac. Unatoč svemu, čini mi se da je Bayern na pravom putu. Dio zasluga svakako pripada i Kovaču", kazao je Muller.

Nedavno je portal Spox donio 'ekskluzivnu' informaciju kako hrvatski stručnjak neće ostati na klupi bavarskog velikana.

Navodno je rukovodstvo tima već donijelo odluku o otkazu, ali je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge za Sky sve demantovao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne postoji takva odluka. Ta vijest je potpuna laž", rekao je kratko Rummenigge.

Spox je našao već i zamjenu za Kovača, a to je prema njihovom viđenju trebao biti aktuelni trener holandskog PSV-a Mark van Bommel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.