Borussija Dortmund u ugovore igračima ubacuju klauzulu da ne smiju preći u jedan klub!

Revolucija u redovima Milionera

Borussija Dortmund u ugovore igračima ubacuju klauzulu da ne smiju preći u jedan klub!

A. Čaušević

Borussija Dortmund je u proteklim danima potrošila 80 miliona eura na dovođenje novih igrača.

Od sljedeće sezone dres Milionera nosit će Nico Schulz koji je stigao ih Hoffenheima, zatim Thorgan Hazard koji je do sada nastupao za Borussiju G'ladbach te Julian Brandt iz Bayer Leverkusena.

Prema pisanju Bilda rukovodstvo Milionera je odlučilo da svojim igračima praktično onemogući direktan prelazak u jedan klub.

Naime, u ugovore igrača bit će umetnuta klauzula prema kojoj igrači kluba iz Dortmunda neće moći preći u Bayern.

"Ako želimo da osvajamo titule, i budemo konkurentni, moramo da prestanemo da šaljemo naše talente u Minhen. Iritirajuće je da kada uložite toliko u jednog igrača, oblikujete ga i oni vam ga onda samo pokupe", kazao je neimenovani izvor iz kluba.

Borussija je proteklih godina osjetila na svojoj koži kako je kada najbolji igrač pređe u redove ljutog rivala.

Robert Lewandowski, strah i trepet za protivničke golmane, 2014. godine prešao je u Bayern bez ikakvog obeštećenja, dok su Mario Goetze i Mats Hummelsa Signal Iduna Park zamijenili Allianz Arenom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U redovima Borussije igraju neki od najboljih mladih igrača današnjice, prije svih Jadon Sancho, dok je Christian Pulišić prešao u Chelsea.

Upravo je talentovani Amerikanac bio velika želja Bayerna, ali njegov odlazak u londonske Plavce je naznaka promjene u transfer politici Milionera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Uzmi zadnjih par sezona vise Dortmund uzima od drugih klubova. Ev ove sezone 3 igraca do sada a tek sezona zavrsila.... Bajern slabi druge?Zanimljivo
1 0
ArminA
Dobro su se sjetili ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi