Žargonski rečeno, poslao ga je 'po burek'

Leonard jednim potezom za sva vremena obrukao igrača Milwaukeea

S. Grebović

Sinoć su košarkaši Toronto Raptorsa napravili brejk slavivši protiv Milwaukeea u gostima rezultatom 105:99 i stigli do prednosti u seriji 3:2.

Milwaukee je vodio u seriji sa 2:0, a onda je Toronto stigao do dvije domaće pobjede, da bi protekle večeri stigao i do brejka.

Kanadski tim je sa 105:99 pobijedio na gostovanju i sada se nalazi na korak od historijskog uspjeha, odnosno velikog finala NBA lige.

Domaći su bolje otvorili susret i prvu dionicu su lagano riješili u svoju korist rezultatom 32:22.

U nastavku gosti su malo povezali konce svoje igre i istopili predost domaćih koja je na poluvremenu iznosila samo tri poena. Potpuni preokret Raptorsi prave u četvrtoj četvrtini u kojoj su slavili sa 33:24.

Kawhi Leonard je po običaju bio bio ime susreta sa 35 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je Van Vleet dodao 21 poen, a Lowry 17 uz po šest asistencija i sedam skokova. Siakam je dodao 14 koševa uz 13 skokova.

Najbolji grač Raptorsa je u posljednjoj četvrtini izveo sjajnu fintu, zbog koje su svi ostali u čudu. Pri rezultatu 87:81 za svoju ekipu primio je jednu loptu ispod koša gostiju, fintirao pas za Powella, zbog koje je košarkaš Bucksa Khris Middleton 'odletio u prazno'.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.