Kawhi Leonard odveo Raptorse do potpunog preokreta

Toronto na pragu velikog finala

Kawhi Leonard odveo Raptorse do potpunog preokreta

E. Škorić

Toronto Raptorsi su uvezali i treću pobjedu nad Milwaukee Bucksima u finalu Istoka i sada vode 3:2.

Milwaukee je vodio 2:0, a onda je Toronto stigao do dvije domaće pobjede, da bi protekle večeri stigao do brejka. Slavio je sa 105:99 na gostovanju i nalaze se korak od historijskog i velikog finala.

Iako su dva bila bili u dvocifrenom zaostatku, Raptorsi su na kraju slavili. Ključna je bila posljednja četvrtina u kojoj su slavili sa 33:24.

Kawhi Leonard je bio čovjek odluke sa 35 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je VanVleet dodao 21 poen, a Lowry 17 uz po šest asistencija i sedam skokova. Siakam je ubacio 14 uz 13 skokova.

U sastvu Bucksa Antetokounmpo je ubacio 24 poena i imao je po šest skokova i asistencija, dok je Bledsoe ubacio 20 poena, a Brogdon 18 uz 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi