Lagan trijumf Raptorsa za izjednačenje finalne serije protiv Bucksa
(Foto: EPA)

NBA doigravanje

Lagan trijumf Raptorsa za izjednačenje finalne serije protiv Bucksa

M. Šljivak

Torontro Raptorsi savladali su Milwaukee Buckse 120:102 i izjednačili su finalnu seriju Istočne konferencije NBA lige na 2-2.

Za razliku od Zapada gdje su Golden State Warriorsi pomeli Portland Trail Blazerse (4-0), Istočna konferencija nam nudi mnogo zanimljivije finale.

Protekle noći je odigran četvrti meč u seriji, a na kraju su Raptorsi lagano stigli do pobjede i izjednačili su rezultat na 2-2.

Uvodne minute meča pripale su Bucksima. Na samom otvaranju su otišli na plus sedam (5:12), imali su prednost većim dijelom prvog perioda, ali su Raptorsi na kraju ipak na malom odmoru imali poen prednosti, 32:31.

Nastavak meča ipak donosi potpunu dominaciju domaćeg tima. Drugi period su otvorili serijom 9:0, kontrolisali su potpuno rezultat u ovom dijelu meča i na odmor Raptorsi odlaze sa 10 razlike, 65:55.

U drugom poluvremenu kanadski tim je dominantan. Nisu Bucksi apsolutno ništa mogli napraviti, prednost je u pojedinim trenucima išla i na plus 25, da bi na kraju bilo konačnih plus 18, 120:102.

Kyle Lowry je sa 25 poena predvodio Raptorse do trijumfa u ovom meču, a nešto 'tiši' je u ovoj utakmici bio Kawhi Leonard koji je meč završio sa 19 koševa.

Vrijedi svakako istaći odličan učinak Powella i Ibake sa klupe. Oni su ubacili 18 i 17 koševa, a 17 je ubacio i Marc Gasol.

Kod Bucksa je briljirao Khris Middleton. Promašio je samo četiri šuta iz igre (11-15) i ubacio je 30 poena u ovom duelu.

Giannis Antetokounmpo je ponovo imao dobule-dobule učinak, a Greak Freak je meč završio sa 25 poena i 10 skokova.

Top Komentari

bergkamp
Dobule dobule hahah
0 0
Romanus
Lowry odigrao vrhunski
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi