Pregovori o novom ugovoru

Husref Musemić i FK Sarajevo u ponedjeljak sjedaju za stol

Midhat Šljivak

Husref Musemić odveo je FK Sarajevo do dvostruke krune u ovoj sezoni.

Bordo tim je po prvi put u historiji došao do duple krune, pa će tako Musemić ući u historiju tima sa Koševa.

Musemiću na kraju ove sezone ističe ugovor sa šampionon BiH. Želja za nastavkom saradnje postoji, a 57-godišnji stručnjak će ubrzo sjesti za stol sa rukovodstvom kluba.

Prva runda pregovora o novom ugovoru bit će obavljena u ponedjeljak. Musemić će iznijeti svoje zahtjeve pred rukovodstvo kluba, nakon čega će čelnici Bordo tima donijeti konačnu odluku.

Sarajevo ovu sezonu završava utakmicom protiv GOŠK-a u Gabeli. Slavlje je u glavnom gradu BiH bilo dobrih sedam dana, ali je sada došlo vrijeme da se okonča ova veoma uspješna sezone.

Da li će u narednu sezonu tim ući pod vodstvom Husrefa Musemića, vjerovatno ćemo znati veoma brzo.

On je u posljednjem mandatu klub preuzeo u augustu 2017. godine. Vodio je ekipu u ukupno 71 utakmici i ostvario je učinak od 45 pobjeda, 11 remija i samo 15 poraza.

Musemić je izabran i za najboljeg trenera Premijer lige u protekloj sezoni, a u utakmici protiv Zvijezde 09 klub s Koševa je vodio po 300. put.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra ekipu vodi 301. put, a sigurno je da se nada da će se ova brojka u narednom periodu i povećati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.