Lazić: Znam da su mišljenja o meni bila podijeljena, ali mislim da sam pokazao koliko vrijedim

Stameni defanzivac FK Sarajevo za SportSport.ba

Lazić: Znam da su mišljenja o meni bila podijeljena, ali mislim da sam pokazao koliko vrijedim · Intervju

Darko Lazić je tokom zimske pauze stigao u FK Sarajevo. U momentima pojavljivanja vijesti o Lazićevom dolasku u Sarajevo, navijači kluba sa Koševa nisu znali šta da očekuju od stamenog defanzivca.

Neki su odmah zaključili da je Sarajevo dobilo veliko pojačanje, ali je bilo i onih koji su komentarisali kako je riječ o "mrtvom igraču" s obzirom da se Lazić nekoliko mjeseci pred dolazak na Koševo nije naigrao. Tačnije, bio bez angažmana od oktobra 2018. do dolaska u Sarajevo.

Međutim, na Koševu su očigledno znali kome su uputili poziv.

Pokazao je 24-godišnji Darko Lazić da ne da nije "mrtav igrač", već da je igrač vrhunskih kvaliteta. Musemić je po Lazićevom dolasku izjavio da on neće imati zagarantovano mjestu u startnoj postavi, ali je vrlo brzo defanzivac iz Srbije sam sebi, svojim igrama, rezervisao poziciju u prvih 11.

Vrlo brzo je Lazić postao neizostavan i vrlo bitan član Sarajeva u pohodu na titulu, on i Nihad Mujakić su postavli vrhunski štoperski tandem, a navijači koji možda i nisu vjerovali u njegove kvalitete su morali priznati da nisu bili u pravu.

Pokazao je Darko Lazić da još u njemu ima kvaliteta koji mu je svojevremeno, kao izuzetno mladom igraču, osigurao transfer iz Crvene zvezde u bogati ruski Anzhi.

Lazić je, dakle, za pola godine postao izuzetno važan član šapionske generacije Sarajeva, pa je bio red napraviti kratak razgovor sa njim.

"Mislim da smo tek sada shvatili, i saigrači i ja, šta smo zapravo učinili. Ipak smo osvojili šampionsku titulu, prvu duplu krunu u historiji kluba. Šta reći osim da su utisci fenomenalni... A proslava? Ma na proslavi je bilo sjajno, sve je bilo odlično. Ipak, neka detalji ostanu, da tako kažem, u svlačionici (smijeh)", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba dobro raspoleženi Darko Lazić.

Šta je Darko Lazić očekivao pred dolazak u Sarajevo? Da li su vaša očekivanja bila ispod ili iznad onoga što ste zatekli u Sarajevu?

"Dobro sam znao gdje dolazim, iskreno da vam kažem. I zaista je sve bilo kako sam očekivao, u najboljem redu. Vidi se to po rezultatima. Ne mogu se ovakvi rezultati ostvarivati ako organizacijski nešto nije kako treba".

Sarajevo kao grad, kakav je iz vaše perspektive život u bh. prijestolnici?

"Odlično, perfektno. Oduševljen sam gradom, a posebno ljudima u Sarajevu. Ipak, moram reći da nisam imao previše vremena za 'šetnju'. Bio sam fokusiran na trening, oporavak, pripreme za utakmice", poručio je Lazić.

Postoji li igrač u FK Sarajevo koji je svojim fudbaskim znanjem posebno impresionirao Darka Lazića?

"Ima ih zaista dosta, ali ne bih nikoga sada izdvajao. Čitav kolektiv je zaista sjajan, a to je najvažnije", rekao je Lazić, pa otkrio sa kojim saigračima se najviše družio u proteklih nekoliko mjeseci:

"Najviše sam se družio sa mlađim igračima. Sa Stanojevićem, Mujakićem, Kovačevićem, Pidrom - to je ta neka ekipa."

"Nihad Mujakić nije slučajno ostvario transfer u inostranstvo"

Spomenuli ste Nihada Mujakića. Slobodno se može reći da ste vas dvojica odlično funkcionisali na terenu, da ste bili sjajan štoperski tandem.

"Slušajte, čim sam došao odmah sam razgovarao sa njim. Dogovorili smo se šta i kako, jer komunikacija je najbitnija. A mi smo imali fenomenalnu komunikaciju na terenu. Za Nihada Mujakića imam samo riječi hvale i želim mu da nastavi ovako. Uspio je osigurati transfer u inostrantvo, a to nije nikakva slučajnost. Sjajan je igrač, a ima potencijala postati još bolji. Ne sumnjam da će se to i desiti. Zaista, bili smo odličan tandem".

Gol u sarajevskom Vječitom derbiju na Grbavici, koliko je on značio?

"Derbi kao derbi. Nije bitno koji je i u kojoj državi, on je uvijek posebna stvar sa navijače. Meni je mnogo značilo što sam postigao gol posebno na psiholškom planu, dozvolio mi je da se podignem, da nastavim u dobrom ritmu. Što se same utakmice tiče, ja svakoj pristupam na isti način."

Brzo ste postali miljenik navijača, kako komentarišete svoj odnos sa njima? Zaustavljaju li vas po gradu?

"Ma sjajno. Bilo je svega, to je čar toga kada si šampion, kada si prvi, - sve je lijepo. Kada sam dolazio znam da je bilo podijeljeno mišljenje oko toga koliko i šta mogu, ali ja sam na predstavljanju rekao da ću dati sve od sebe da se dokažem i mislim da sam svima pokazao koliko vrijedim".

Jako brzo ste se uklopili u ekipu.

"Adaptacija nije bila problem. Vrlo dobro sam znao gdje dolazim. Iako prije dolaska ovdje nisam igrao jedan period zbog svega što mi se dešavlo, a što je sada iza mene, znao sam koliko mogu pokazati. Nisam sumnjao u sebe i krenuo sam sa napornim radom od prvog treninga. Jednostavno sam znao koliko vrijedim, koliko mogu. Ostao sam smiren, radio i pokazao svima koji u mene nisu vjerovali", poručio je Lazić.

Kakva je bila saradnja sa trenerom Musemićem?

"Perfektno, to je čovjek koji mi je pružio priliku i ja ne mogu reći ništa osim - hvala mu. Imali smo perfektnu saradnju u ovih pola godine, a to se vidjelo na terenu. Meksimalno sam iskoristio šansu koju mi je on dao."

Premijer liga BiH iz perspektive Darka Lazića?

"Tereni su loša strana, a liga kao liga ima dvije-tri ekipe koje su dosta kvalitetnije od ostalih i koje su zaista ozbiljne. Ali tereni, infrastuktura - to je najveći problem, zbog toga je ponekad i teško igrati. Da su tereni bolji sigurno bi bilo još kvalitenijih ekipa. U ovoj ligi ima mnogo mladih, odličnih igrača koji, ja vjerujem, mogu napraviti ozbiljne karijere. Ali jednostavno nekada dođete na utakmicu, a teren katastrofa...", istakao je Lazić, a nas je zanimalo da li mu je neki protivnički igrač pravio posebno velike probleme na terenu.

"Ne. To ne kažem da bih nekoga podcijenio nego ja jednostavno svakoj utakmici pristupam na svoj način, fokusiram se samo na svoje zadatke, analiziram protivnike. Nemam previše vrmenena na terenu gledati ko je najbolji, zato ne bih nikoga izdvajao."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta dalje? Ostaje li Darko Lazić u Sarajevu ili?

"Polako, ima vremena za razmišljanje oko toga. Ako stigne neka adekvatna ponudan nikad se ne zna. Ali ja sam za sada igrač Sarajeva, fokusiran sam na to", poručio je na kraju razgovora Darko Lazić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romanus
Lazo Odlican
17 0
niko nikovic
Samo neko ko nije bio upučen, je mogao loše misliti o tebi.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije