Šišmiši slave

Barcelona ostala bez duple krune: Osmi trofej Kupa Kralja za Valenciju

Edmir Škorić

U Sevilli su večeras Barcelona i Valencia odigrali finale Kupa Kraja, a tim sa Mestalle je na kraju slavio sa 2:1.

Nakon poprilično lagano osvojene titule u Španiji, Barcelona je željela duplom krunom okončati sezonu, no katalonski sastav je, iako favorit, poražen od Valencije.

Katalonci su ispali u polufinalu Lige prvaka nakon teškog poraza na Anfieldu, pa je večerašnji poraz itekako uzdrmao stolicu Ernestea Valverdea i pitanje je hoće li on ostati na toj klupi i naredne sezone.

Nakon sjajne akcije Valencia je povela u 21. minuti, a strijelac je bio Kevin Gameiro. U 33. minuti novi hladan tuš za Katalonce, pošto je Rodrigo na asistenciju Solera povisio na 2:0.

Uzdrmana Barcelona je u nastavku krenula na sve ili ništa, a Messi je u 73. minuti sretno došao do gola. Međutim, ostalo je 2:1, pa je počelo veliko slavlje Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je tako ostala na 30 osvojenih kupova, Valencia je stigla do svog osmog u 16. finalu.

Mala satisfakcija za Messija je ta što je večerašnjim golom postao prvi igrač ikad koji je u finalima Kupa Kralja zabio šest golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.