Nezvanična odluka Disciplinske komisije

FK Željezničar ostao bez licence za Evropu?

Samir Mlaćo

Danas je u Sarajevu održana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje. Na stolu se između ostalog našao zahtjev FK Željezničar za izdavanje licence za nastup u evropskim takmičenjima ove sezone

Nezvanična informacija glasi da Plavi nisu dobili licencu za UEFA takmičenja te se na stadionu Grbavica ovog ljeta neće igrati evropske utakmice.

Iako nema zvanične potvrde u taboru Plavih su sigurno su razočarani što su de doveli u ovakvu poziciju te će tako uz Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg ove sezone Radnik predstavljati našu zemlju u Evropi ukoliko se ove nezvanične informacije pokažu tačnim.

Sa Grbavice su već ranije isticali da očekuje pozitvan odgovor, a nakon odluke Prvostepene komisije uputili se žestoke riječi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je žrtva mešetara iz Prvostepene komisije za licenciranje, izvršili smo svoje obaveze u roku, pokrenut će se personalne tužbe protiv svih članova provestepene komisije, tražit ćemo da se doživotno udalje iz sporta, ako bude negativni odgovor započet ćemo moguće aktivnosti prema UEFA i FiFA, u posljednjoj godini smo na ime poreza i doprinosa platiti preko milion KM što pokazuje koliko je ovo ozbiljan klub", kazao je sredinom ovog mjesta na press konferenciji u Plavom salonu član UO FK Željezničar Mirza Ustamujić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti