Real uspio anulirati prednost Montepaschija

Domercant: Nastavljamo se boriti

Odličnu utakmicu su odigrali Real Madrid i Montepaschi, a na kraju je pobjedu slavio domaći tim rezultatom 77:68. Ovom pobjedom je Real ostvario bolji međusobni omjer od tima iz Sijene, što se na kraju može ispostaviti ključnim za prolaz.

Dva kola prije kraja Top 16 faze u ovoj grupi svi timovi, Real, Montepaschi, Maccabi i Efes Pilsen, imaju omjer 2-2 i na kraju će vjerovatno odlučivati bolji međusobni dueli. Do sada niko nije slavio pobjedu u gostima, ateško da će i do kraja, ako pogledamo kako svi timovi dominiraju domaćim parketom.

Očekivalo se da kod Reala prevagu odnesu Lavrinovič, Reyes, Kaukenas ili Jarić, a na kraju su glavni junaci Messinine momčadi bili Sergio Llull i Ante Tomić. Real je početkom sezone imao crnu seriju od tri uzastopna poraza, sve tri bez Llulla u sastavu. Ovak play izrasta u velikog igrača.

„Bila je odlična, ali veoma teška utakmica, posebno na kraju jer smo željeli da ostvarimo pobjedu kojom bi bili u prednosti nad Sijenom. Ova pobjeda znači veoma mnogo u grupi koja je potpuno izjednačena. Veoma sam sretan što sam ja donio tu razliku u finišu“, kaže Llull, koji je sa 17 poena predvodio madridski tim do pobjede.

„Bila je teška utakmica. Nisam očekivao da ću igrati mnogo vremena, sretan sam zbog pobjede i zbog naše dobre igre. Odigrali smo dobro u ključnim trenucima utakmice, kad smo odigrali dobru odbranu. Nadam se da je ovo samo početak nečeg velikog. Nastaviću raditi kako bih pomogao timu u utakmicama poput ove. Moramo ići korak po korak ako želimo da se nađemo na Final Fouru“, bio je presretan nakon utakmice Ante Tomić koji je odigrao odličnu tekmu (12 poena, 9 skokova, 3 asistencije).

Na suprotnoj strani u redovima Montepaschija najbolji je bio bh. reprezentativac Henry Domercant koji je upisao 17 poena, koliko i Romain Sato.

„Bila j eteška utakmica, Real je igrao tvrdo do posljednje sekunde i vi morate biti spremni na takav pristup u Euroligi. Odigrali su oldičnu odbranu i potpuno su kontrolisali reket. Platitili smo cijenu toga u posljednjih deset minuta. Moramo odigrati dobro preostale dvije utakmice, kako bi izborili četvrtfinale“, rekao je poslije meča naš reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.