Oska se mučila

Prva teniserka svijeta se provukla

Edmir Škorić

Naomi Osaka je kao prva nositeljica bila veliki favorit protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, ali je na kraju uz dosta poteškoća došla do pobjede.

Mnogi su smatrali da će Osaka rutinski da odradi današnji meč i lako izbori prolaz dalje, no Japanka je razočarala.

U prvom setu kao da nije ni postojala, pa je Schmiedlova sa 6:0 stigla do prednosti u setovima.

Konačno se Osaka probudila na početku drugog seta, stigla do brejka, imala je 3:0, no onda je uslijedila pauza zbog padavina.

Ubrzo se meč nastavio, ali igra Osake je ponovo bila katastrofalna, pa je Schmiedlova došla u situaciju da servira za meč kod rezultata 5:4. Osaka je uspjela da se probudi na vrijeme i da izjednači na 5:5, te da ostane na terenu.

Onda je ponovo razočarala, Slovakinja je došla do 6:5 i zatim ponovo propustila šansu da dobije meč. Imala je priliku i u taj-brejku, no Osaka se izvukla, a onda u trećem setu sa 6:1 razbila Slovakinju i čeka je sada meč s Azarenkom.

Azarenka je ranije sa 6:4, 7:6 savladala Ostapenko, dok je Sabalenka sa 7:5 i 6:1 bila bolja od Cibulkove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.