Naomi Osaka više ne želi sarađivati sa Sašom Bajinom
Pod njegovim vodstvom Osaka je postala prva teniserka koja je osvojila dva Grand Slama zaredom, a posljednja je to uradila Serena Williams 2015. godine.

Interesantna odluka teniserke

Naomi Osaka više ne želi sarađivati sa Sašom Bajinom

E. Oštraković

Naomi Osaka prošle godine je osvojila US Open, A 2019. godinu otvorila je osvajanjem Australian Opena.

Postala je svjetski broj 1, a nakon toga šokirala je tenisku javnost objavom da više ne želi sarađivati sa Sašom Bajinom.

Trener iz Srbije je jedan od najzaslužnijih što je dvadesetjednogodišnja Japanka postala najbolja na svijetu i baš zato raskid saradnje predstavlja veliko iznenađenje za sve. A prije samo dvadesetak dana pokorili su Australiju.

"Ćao svima, neću više raditi sa Sašom. Hvala mu na radu i želim mu sve najbolje u budućnosti"; kratko je objavila Naomi Osaka.

"Hvala Naomi. Ne želim ti ništa manje od najboljeg, kao i do sada. Kakva je samo ovo avantura bila. Hvala ti što si mi dopustila da budem dio toga", izjavio je Bajina.

Pod njegovim vodstvom Osaka je postala prva teniserka koja je osvojila dva Grand Slama zaredom, a posljednja je to uradila Serena Williams 2015. godine.

Šokirana je ovom odlukom bila i legendarna američka teniserka, Lindsay Davenport.

"Ovo je šok. Pa ona je upravo osvojila dva Grand Slama. Od kako radi sa njim samo je napredovala. Izenađena sam raspletom situacije, pogotovo kada pogledam njene rezultate", rekla je Davenport.

Saša Bajin je Osaku preuzeo prije godinu dana kada nije bila ni među 70 najboljih na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi