Osaka objasnila zašto se razišla sa trenerom: U Australiji ste mogli vidjeti da nešto nije OK

Japanska teniserka

Osaka objasnila zašto se razišla sa trenerom: U Australiji ste mogli vidjeti da nešto nije OK

Prva teniserka svijeta Naomi Osaka saopštila je prije nekoliko dana neočekivanu odluku - raskinula je saradnju sa trenerom Sašom Bajinom.

Podsjetimo, Osaka pod njegovim vodstvom osvojila dva Grand Slam turnira zaredom te se popela na sami vrh WTA liste, ali ipak je odlučila da prekine saradnju.

Japanka je nakon svega objasnila svoju odluku.

"Neću staviti uspjeh ispred svoje sreće. Neću to žrtvovati. Mislim da su ljudi zbog načina na koji smo komunicirali u Australiji mogli vidjeti da nešto nije u redu. Neću reći ništa loše protiv njega jer sam zahvalna za sve što je učinio", rekla je Osaka.

Također, objasnila je kakvog trenera želi u budućnosti.

"Najvažnije je naći nekoga s pozitivnim stavom. Ne želim nekoga u svom kutu da govori negativno. To bi bilo najgore. Želim nekoga tko je direktan, tko se ne boji reći mi stvari u lice. Radije bih da mi kaže što misli u lice nego da ide iza leđa", kaže ona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi