Postava za finale Evropa lige

U prvoj postavi Arsenala 10 različitih nacija, među njima i BiH

Fudbaleri Chelseaja i Arsenala za nešto manje od pola sata počinju finale Evropa lige u Bakuu.

Iako je utakmica sama po sebi vrlo bitna, Topnici će imati jedan dodatni motiv, a to je Liga šampiona. Chelsea je već kroz Premiership osigurao Ligu prvaka, a Arsenalu je večerašnja utakmica posljednja prilika za to.

Trener Emery je odabrao i početnu postavu za utamicu, a 11 fudbalera koji se nalaze u njoj dolazi iz deset različitzih država.

Samo su Koscielny i Lacazette sunarodnjaci, dok ostali igrači dolaze iz različitih država. Naravno, među tim državama je i Bosna i Hercegovina koju večeras predstavlja Sead Kolašinac na poziciji lijevog beka.

Ostali igrači dolaze iz Češke, Grčke, Španije, Švicarske, Urugvaja, Engleske, Njemačke i Gabona.

Dakle, kao štro možemo vidjeti, u početnoj postavi Arsenala, koji je poznat kao tim koji ima vrlo malo domaćih igrača, nalazi se samo jedan Englez i to Maitland-Niles.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na klupi je nešto bolja situacija jer se tamo nalazi pet Engleza, a samo se jedan od njih realno može nadati ulasku u igru i to Danny Welbeck.

Meč počinje od 21.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.