Bit će vrlo zanimljivo

Šeširi za Ligu prvaka skoro potpuno poznati, već imamo i moguću grupu smrti

Nakon sinoćnjeg finala Evropa lige dobili smo mnogo jasniju sliku kako bi trebali izgledati šeširi pred izvlačenje grupne faze.

I prije sinoćnjeg meča jakosne skupine su bile prilično dobro poznate, ali poslije pobjede Chelseaja protiv Arsenala, znamo gotovo sve.

Chelsea, kao pobjednik Evropa lige, ide u prvi šešir gdje je nepoznanica još samo jedan tim. To će biti Liverpool ili Tottenham, zavisno od toga ko pobijedi u subotnjem finalu Lige prvaka. Ostali timovi koji će se naći u prvom šeširu su Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, PSG i Zenit.

Nadalje, u drugom šeširu od ranije je poznato da će igrati Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, vjerovatno Porto (mora proći kvalifikacije) i Šahtar. Tim klubovima će se nakon finala Lige prvaka pridružiti poraženi tim, a vjerovatno će im se pridružiti i Ajax koji je stigao do drugog šešira zahvaljujući porazu Arsenala. Inače, i holandska ekipa prvo treba proći kvalifikacije, baš kao i Porto.

U trećem šeširu će sigurno biti Benfica, Lyon, koji je to saznao sinoć nakon poraza Arsenala, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Valencia i Inter. Tim klubovima će se vjerovatno nakon kvalifikacija pridružiti Celtic i Dynamo Kiev.

Što se tiče četvrtog šešira, tamo će se sigurno naći Lokomotiv Moskva, Genk, Galatasaray, Red Bull Leipzig, Atalanta i Lille, dok bi im se nakon kvalifikacija trebali pridružiti Copenhagen i Dinamo Zagreb.

Dakle, ostalo je još vrlo malo nepoznanica, ali većina stvari se zna pa se već može krenuti i u standardno predviđanje kako bi mogla izgledati eventualna grupa smrti.

Gledajući ove jakosne skupine, možemo zaključiti da bi, barem po imenima klubova, najjača grupa bila ona u kojoj bi igrali Manchester City, Real Madrid, Inter i Lille.

Ipak, bez obzira na to kakve budu grupe, Liga prvaka nas je navikla da uvijek možemo računati na uzbuđenja, pa ne trebamo nešto posebno ni vapiti za zanimljivim grupama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.