Defanzivac naredne sezone u Premijer ligi BiH?

Ostvareni kontakti: Dejan Uzelac želja Borca · Saznajemo

Olimpik je cijele sezone sa Veležom vodio bitku za ulazak u Premijer ligu BiH. Ipak, tim sa Otoke je posustao u samom finišu, pa se u elitu vraćaju Rođeni.

Ipak, kada se sve sumira Olimpik je odigrao dobru sezonu u Prvoj ligi FBiH, a dobre partije u dresu sarajevskog kluba pružao je i 25-godišnji Dejan Uzelac.

Iako će Olimpik i naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, Dejan Uzelac bi mogao u Premijer ligu.

Kako SportSport.ba saznaje ostvareni su kontakti između banjalučkog Borca i 25-godišnjeg defanzivca, te postoji mogućnost da on u narednu sezonu uđe kao igrač kluba iz Platonove.

U Borcu dakle postoji ozbiljan interes za stamenog defanzivca, ali da li će do sklapanja saradnje zaista i doći ostaje da se vidi.

Podsjetimo, Borac je dominantnom sezonom u Prvoj ligi RS izborio povratak u elitni rang bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dejan Uzelac je ove sezone je upisao 16 nastupa za Olimpik u Prvoj ligi FBiH, od čega je 15 puta bio starter. Sigurno bi upisao koji više da su ga zaobišle povrede. Postigao je i dva gola.

Inače, za Uzelca je ovo treći "mandat" u Olimpiku, a osim tima sa Otoke u svojoj karijeri je nastupao još za Banat iz Zrenjanina, novosadski Proleter, zvorničku Drinu, Željezničar i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.