Po čemu je jedinstven Darko Vojvodić?

S Borcem bez problema do Premijer lige

Po čemu je jedinstven Darko Vojvodić?

Adnan Beganović

Fudbalski klub Borac iz Banja Luke od naredne sezone ponovo će igrati u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Iako su prošle godine u ovo doba napustili društvo najboljih i to ne zbog rezultata ostvarenih na terenu, nego zbog licence, u Banjoj Luci nisu gubili glavu.

U kratkom vremenskom periodu su posložili stvari, čelnici kluba misiju povratka u društvo najboljih povjerili su Darku Vojvodiću i nepunu godinu kasnije, ispostavit će se, nisu pogriješili.

Vojvodić je zajedno sa ljudima zaduženim za struku napravio respektabilnu ekipu koja je na terenu imala i glavu i rep.

Prepoznatljiva igra, koju preferira Vojvodić došla je do izražaja i u Borcu i kako se prvenstvo odmicalo bilo je jasno da će banjolučki klub u nižem rangu plesati samo jedno ljeto.

Dva kola prije kraja prvenstva izabranici Darka Vojvodića imaju čak 21 bod više od drugoplasirane Sloge. Ostvarili su 24 pobjede uz pet remija i jedan poraz, a gol razlika 57:11 zapravo najbolje pokazuje dominaciju Velikana iz Platonove.

"Cilj je ostvaren, iako se sada čini da smo rutinski ostvarili posao, treba priznati da je, prije svega, Sloga bila dostojan protivnik", istakao je Vojvodić za SportSport.ba.

"Ne razmišljam mnogo o novoj sezoni jer do kraja prvenstva imamo odigrati još dvije utakmice. Ono što je sigurno, Borac će u Premijer ligi igrati zapaženu ulogu. Navijači, grad Banja Luka i čelnici kluba zaslužuju moćnog Borca, a mi iz struke kao i igrači moramo se potruditi da ih usrećimo", dodao je Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na kraju treba dodati da je Vojvodić prvi trener koji je nakon 13 godina ostao cijelu sezonu na klupi Borca, ali i da je jedini bosanskohercegovački stručnjak koji je osvajao prvenstva Prve lige Federacije BiH i Prve lige Republike Srpske.

Naime, Vojvodić je predvodeći GOŠK iz Gabele u sezoni 2016/2017 osvojio Prvu ligu Federacije BiH, a samo dvije godine kasnije uspio je s Borcem osvojiti Prvu ligu Republike Srpske.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joks
citat: "Dva kola prije kraja prvenstva izabranici Darka Vojvodića imaju čak 21 bod više od drugoplasirane Sloge. Ostvarili su 24 pobjede uz pet remija i jedan poraz, a gol razlika 57:11 zapravo najbolje pokazuje dominaciju Velikana iz Platonove." Po čemu je to FK Borac - BL "Velikan iz Platonove"??? Entitetski prvaci, Druga liga BiH (u kojoj je i Premijer liga = 'kukuruz liga') i dominirao po nekakvim livadama i vukohebinama koje ne može ni 'navigacija' pronaći! Svašta! Do 1991. je bio solidan klub koji je više vremena proveo u Drugoj saveznoj ligi SFRJ nego u Prvoj ligi! Istina, 1988. je osvojio Kup "Maršala Tita" (i to kao drugoligaš!).... Eee, Beganoviću…
0 2
Metropoljac
Eto još jedna prilika da iduće godine uvede GOŠK u premijer ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti