Mađari prvi finalisti

Terzić opet u finalu Lige prvaka: Veszprem na krilima sjajnog Nenadića pobijedio Kielce

Admin Čaušević

Rukometaši Telekom Veszprema prvi su finalisti rukometne Lige prvaka nakon što su u polufinalu rezultatom 33:30 pobijedili Vive Kielce.

Final Four rukometne Lige prvaka u Koelnu počeo je susretom između Veszprema i Kielcea, na kraju je zaslužen plasman u finale izborio mađarski tim.

Mirsad Terzić je ponovo igrao veoma važnu rolu u odbrani te je izborio novo finale najječeg rukometnog takmičenja u Evropi, ukupno treće u karijeri.

Utakmica je počela serijom Veszprema koji je brzo poveo sa 4:0. Međutim, Poljaci su se postepeno vraćali, a u 23. minuti golom Fernandeza Pereza su poveli sa 8:9. Na odmor se otišlo pri rezutatu 13:13.

Nastavak je počeo golom za gol, a novu veliku prednost Mađari su stekli od 40. do 43. minute kada su otišli na +4. Briljirao je Nenadić koji je sa četiri gola maksimalno iskoristio taktiku Kielcea da igra bez golmana.

Ipak, Kielce se nisu predavale pa se u posljednjih 10 minuta ušlo pri rezultatu 28:26 za Veszprem. Imali su Poljaci priliku da priđu i na -1, ali su Mađari jednostavno bili bolji, na tri minute prije kraja Nenadić zabio sedmerac za +3.

Briljirao je Nenadić sa 12 golova, a Mikler i Šterbik su upisali po osam odbrana. Kod Kielcea sa sedam golova je najefikasniji bio Dujshebaev.

U drugom polufinalu od 18 sati sastaju se Barcelona i Vardar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.