Čeka se još zvanična potvrda

Više nema dilema gdje ide Luka Jović

Edmir Škorić

Kako javljaju njemački mediji, Luka Jović je pospremio ormarić u Frankfurtu i spremio se za odlazak.

Sjajni srbijanski napadač se povezivao i danas se povezuje s brojnim velikim timovima nakon impresivne sezone, ali najveći interes za njim pokazao je Real Madrid.

Sada Bild javlja da je postignut dogovor i za Jović za 70 miliona eura seli u Real. Od tog novca, 49 eura će da pripadne Eintrachtu, a 21 milion njegovom bivšem timu Benfici zbog prethodne klauzule o prodaji.

Očekuje se da se posao finalizira u toku ove sedmice i da Jović potpiše ugovor s kraljevskim klubom, a on će godišnje zarađivati skoro 10 miliona eura.

Zinedine Zidane Jovića vidi kao dugoročnu zamjenu za Karima Benzemu i jednog od ključnih igrača u "novim Galaktikosima", dok bi uskoro trebao da mi se pridruži i Eden Hazard.

Za Jovića se zanimao i Bayern, ali Real je od početka bio najuporniji i čini se da je na kraju i pobijedio u trci za Jovića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prošloj sezoni fantastični nogometaš je odigrao zaista čudesno. Nastupio je u 48 utakmica, a postigao je 27 golova i upisao je sedam asistencija.

Jović je karijeru počeo u beogradskoj Crvenoj zvezdi. Igrao je potom za Apolon Limassol i Benficu, koja ga je 2017. godine posudila Eintrachtu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.