Počinje operacija "Izlaz": Real Madrid izdvojio 455 miliona eura za šest igrača!

Na prodaju čak 14 igrača

Počinje operacija "Izlaz": Real Madrid izdvojio 455 miliona eura za šest igrača!

Admin Čaušević

Sudbina čak 14 igrača je u rukama Zinedinea Zidanea. Radi se o igračima koji su pod ugovorom s Realom ili su posuđeni i oni će formirati operaciju Izlaz, piše madridski AS.

Namjere kraljevskog kluba su da prodaju praktično sve što mogu i otvore prostor za šest pojačanja koji trebaju doći, ali i nadoknade silan novac koji će biti potrošen na nove igrače.

Oscar Rodriguez je zvanično posuđen Leganesu, Keylora Navas je žrtva među statisvama, Vallejo će otvoriti prostor za Militao, dok se ne računa na Reguliona i Thea Hernandeza jer Zidane želi Mendya.

Marcos Llorente, Kovačić, Ceballos i Lucas Silva koji nije imao nikakvih šansi za dolask će ostati u Cruzeiru, također ispadaju iz Zidaneovih planova.

Dolascima Luke Jovića i Rodryga u napadu neće biti mjesta za Mariana Diaza, De Tomasa i Borju Mayorala.

Prema najoptimističnijim prognozama u Realu se nadaju da će zaraditi 300 miliona eura, u to su uračunate i prodaje Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza.

Računa se i eventualne postotke od prodaje drugih igrača kao što je slučaj sa Mariom Hermosom koji je eksplodirao u Espanyolu.

Jedina dva igrača oko kojih se oklijeva su Isco i Odegaard. Španac se čini luksuznom rezervom, dok Ajax insistira na angažovanju Norvežanina. Samo jedan od njih može ostati kako se ne bi prešla kvota od 25 igrača u prvom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Budžet za dolaske iznose 455 miliona eura od čega bi najviše trebalo biti potrošeno na Paula Pogbu (150 miliona), zatim na Edena Hazarda (100), Luku Jovića (60), Mendya (50), Rodryga (45), dok je za 50 miliona već angažovan Militao.

Ukoliko ne dođe Pogba onda će se u Madridu okrenuti Christianu Eriksenu. Danac je jeftinija opcija i košta 80 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi