Kataloncima je potreban novi napadač

Barcelona kupuje u Španiji, daje 120 miliona eura - ali ne za Griezmanna!

Transfer sapunica Antoinea Griezmanna ušla je u drugu godinu. I prije kraja sezone 2017/2018 se špekulisalo da je Francuz blizu prelaska u Barcelonu, ali od toga nije bilo ništa.

Na kraju je Griezmann odlučio snimiti "dokumentarac" i tako saopštiti da ostaje u Atletico Madridu, ali su se ovog proljeća ponovo intenzivirale glasine da bi mogao preći u Barcelonu.

Pojavile su se čak i informacije da je sve dogovoreno, da Griezmann definitvno ovog ljeta ide u Barcelonu za 120 miliona eura, a navodno su procurili i detalji njegovog bogatog ugovora sa Kataloncima.

Međutim, kako vrijeme odmiče, sve je više napisa koji tvrde da od Griezmannovog transfera u Barcu neće biti ništa.

Iako su čelnici Barcelone "zagrizli" za Griezmanna, svlačionica nije oduševljenja njegovim potencijalnim dolaskom.

Navodno je čak i Messi intervenisao kod čelnika kluba i savjetovao im da "preskoče" Griezmanna i pokušaju vratiti Neymara.

Neymarov transfer će, međutim, biti jako teško realizovati, ali se Barcelona okrenula novoj meti i potencijalnom pojačanju u ofanzivi za kojim toliko traga.

Diaro AS tvrdi da Barcelona ozbiljno napreduje u naporima da osigura potpis Valencijinog Rodriga.

Ovaj 28-godišnji ofanzivac ima ugovor sa Šišmišima do 2022. godine, ali Diario AS piše da je Barcelona spremna aktivirati njegovu otkupnu klauzulu - u iznosu od 120 miliona eura.

Rodrigo, može igrati klasičnog špica, ali i na poziciji krila i svakako bi Valverdeovom timu donio dodatne opcije u napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, tek ostaje da se vidi da li će njegov transfer na Nou Camp zaista biti realizovan.

Inače, Rodrigo iza sebe ima solidnu sezonu u dresu Valencije. Upisao je 51 nastup u svim takmičenjima, postigao 15 golova i dodao 10 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti