Barcelona nudi Betisu dva igrača i određenu sumu novca za igrača odbrane kluba iz Seville
Firpo je ove sezone odigrao 29 utakmica te je postigao tri gola

Katalonci se žele pojačati u odbrani

Barcelona nudi Betisu dva igrača i određenu sumu novca za igrača odbrane kluba iz Seville

S. Pašalić

Kako prenosi španski Diario Sport, Barcelona će ponuditi dva igrača i određenu sumu novca za igrača Real Betisa Juniora Firpa.

22-godišnji Firpo je debitovao za Betis još početkom 2018. godine, ali je ove sezone postao standardni član prvog tima te je odigrao ukupno 29 utakmica u svim takmičenjima.

Ovaj igrač igra na poziciji stopera, ali i poziciji lijevog beka, a u drugom dijelu ove sezone je imao nekoliko povreda te je zbog toga odigrao nešto manji broj utakmica.

Junior ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura i ima ugovor u klubu do ljeta 2023. godine, nakon što je prošle godine potpisao novi ugovor.

Međutim, katalonski tim je spreman Betisu ponuditi Rafinhu Alcantaru i Juana Mirandu te određenu sumu novca za ovog igrača.

Navodi se kako dva kluba imaju dobre odnose kada je riječ o transferu igrača, a Barcelonin igrač Emerson je trenutno u Betisu na posudbi do 2021. godine nakon što je Brazilac u januaru potpisao za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi