Mendy još uvijek nije u Realu

Lyon tvrdi: Nema nikakvog dogovora s Realom

Edmir Škorić

Bilo je najava da će Real Madrid u toku dana osigurati još jedno pojačanje.

Luka Jović je prvo pojačanje Real Madrida, a srbijanski napadač je došao za 60 miliona eura iz Eintracht Frankfurta. Nekoliko sati kasnije, očekivalo se da potpiše i Ferland Mendy.

Tranfser lijevog beka Real nije potvrdio, ali su mnogi inostrani mediji objavili da je igrač na ljekarskim pregledima u Madridu.

Međutim, Lyon je ubrzo uputio demant, saopštivši da nije postignut nikakav dogovor s Realom i da nije istina ono što se pojavilo u medijima.

Tako u ovom trenutku otpada transfer francuskog reprezentativca, mada se vjeruje da je i dalje blizu prelaska u redove Reala. No, naravno, nešto se pita i Lyon...

Od invalidskih kolica do Real Madrida

Trenutno je u Madridu na ljekarskim pregledima, a u intervjuu za jedan francuski portal je otkrio kako je njegova karijera u mladosti bila dovedena pod znak pitanja.

"Imao sam artritis kuka kada sam imao 14 ili 15 godina. Iskreno, nikada nisam ni pomislio da odustanem, čak i tada. Sebi sam u glavi rekao: 'Nemoguće je da ne hodam ponovno, da opet ne igram nogomet'. Tri mjeseca sam bio u bolnici na vježbama. Tada sam otišao na dugotrajnu rehabilitaciju u Billionu. Dugo nisam hodao, bio sam u invalidskim kolicima, ali malo po malo sam opet prohodao. Korak po korak, učili su me da hodam...", ispričao je Mendy.

To nije bilo baš jednostavno prihvatiti mladom igraču koji sanja o velikoj karijeri.

"U tim godinama si bezbrižan i nisam to nikada ni shvatao. Jednostavno sam oduvijek htio da postanem profesionalni nogometaš i govorio sam: 'Zašto baš meni da se desi?', ali kažem - nisam odustajao", tvrdi Francuz.

Mendy je kao omladinac bio u PSG-u, a sada ga je navodno ponovo taj klub želio dovesti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne znam, nešto sam čuo, moguće da sam im bio zanimljiv", tvrdi 23-godišnjak koji samo što nije potpisao za Real. "Lyon je također veliki klub, nije mali, ali ako ste dovoljno dobri uvijek možete da napredujete i ja sam neko ko želi da ide naprijed", kazao je Francuz i time nagovijestio da će prije ili kasnije obući dres Reala.

On je u Lyonu od 2017. godine, a prethodno je još igrao za Le Havre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.